Ο πανεύκολος τρόπος να γλιτώσεις 200 θερμίδες την ημέρα -Δεν θα στερηθείς τίποτα

Το να βρεις έναν εύκολο τρόπο να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες αποτελεί συχνά έναν ανέφικτο στόχο.

Η αλήθεια είναι ότι στις δίαιτες είναι πολύ κουραστικό όχι μόνο να μετράς τις ποσότητες που τρως, αλλά να πρέπει να μετράς και τις θερμίδες!

Οι θερμίδες είναι ο εχθρός των γυναικών. Κυριολεκτικά. Μπορούν να μας τρελάνουν. Να φάμε ένα γλυκάκι ή θα ξεφύγουμε;

Κάθε μέρα παλεύουμε να κάνουμε καλή διατροφή και άσκηση, ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες και να διατηρήσουμε ή να χτίσουμε το σώμα που επιθυμούμε.

Έχουμε ακούσει ότι οι γυναίκες χρειάζονται 2.000 θερμίδες τη μέρα ενώ οι άνδρες 2.500. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλα εξαρτώνται από το ύψος μας σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες.

Υπάρχει τρόπος, και μάλιστα εύκολος, που μπορείς να μειώσεις 200 θερμίδες την ημέρα από την διατροφή σου, χωρίς καν να κοπιάσεις παραπάνω στο γυμναστήριο ή να στερηθείς το φαγητό.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά πραγματικά ισχύει!

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις ανακάλυψαν έναν τρόπο που μπορεί κανείς να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνει καθημερινά χωρίς να στερηθει το φαγητό και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να καθίσει περισσότερη ώρα στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Human Nutrition and Dietetics, η αύξηση στην ημερήσια κατανάλωση νερού συνεπάγεται αυτόματα μείωση στη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα.

Ολο το «κλειδί» της διατροφής μας λοιπόν βρίσκεται στη κατανάλωση του απλού νερού που μπορεί να αποτελεί την λύση για να κόψει κανείς μέχρι και 200 θερμίδες την ημέρα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο νερό έπιναν οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερες θερμίδες κατανάλωναν ημερησίως.

Η αύξηση στην κατανάλωση νερού κατά ένα έως τρία ποτήρια την ημέρα φάνηκε να συνοδεύεται από μείωση κατά 68-205 θερμίδες επί της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης.

Εσείς σήμερα πόσα ποτήρια νερό ήπιατε;

Πηγή