Ο Καρκίνος Προκαλείται Κυρίως από τις Όξινες Τροφές

Η κύρια αιτία του καρκίνου είναι οι τροφές που καταναλώνουμε. Πολύ παλιότερα η διατροφή μας περιλάμβανε αλκαλικές τροφές, αλλά αυτό έχει αλλάξει, και το ποσοστό του καρκίνου έχει αυξηθεί. Η πλειοψηφία των γιατρών δεν σας ενημερώνει σχετικά με τη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να μην παρουσιάσετε καρκίνο και τι να τρώτε για να σας βοηθήσει να τον θεραπεύσετε με φυσικό τρόπο.

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελούνται από όξινα όσο και αλκαλικά στοιχεία. Μια διατροφή που περιλαμβάνει κυρίως όξινα τρόφιμα μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου. Δυστυχώς, αυτή είναι μια κοινή διατροφή του δυτικού πολιτισμού. Εάν αντιμετωπίζετε τον καρκίνο, θα πρέπει να εξισορροπήσει το επίπεδο του pH του σώματος, επειδή ο καρκίνος ευδοκιμεί σε όξινο περιβάλλον και όχι σε αλκαλικό.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν καρκίνο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, και αυτό συμβαίνει γιατί η τυπική δυτική διατροφή είναι πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, όπως  ζωικά προϊόντα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι τροφές που κατανάλωνε ο άνθρωπος παλιότερα, όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά ήταν πολύ καλύτερα για εμάς, οπότε η καλύτερη λύση είναι να κάνετε κάποιες διατροφικές αλλαγές. Η αναλογία αλκαλικό-οξέος μετράται στην κλίμακα pΗ το οποίο κυμαίνεται από 0 έως 14 με 7 το ουδέτερο. Το κατώτερο άκρο της κλίμακας που κυμαίνεται από 0 έως 7 είναι όξινο, και οτιδήποτε μεταξύ 7 έως 14 είναι αλκαλικό.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε ποια τρόφιμα είναι αλκαλικά ή όξινα είναι να ερευνήσει ποια τρόφιμα είναι αλκαλικά ή όξινα είναι να ψάξετε για να αρχίσετε να μαθένετε, καλό θα ήταν να ελέξχετε τα αλκαλικά σας επίπεδα. Ενώ στη διάγνωση του καρκίνου μπορεί να συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες που, τα τρόφιμα που τρώμε σήμερα είναι η κύρια αιτία.

Πριν από πολλά χρόνια που δεν υπήρχαν τα σούπερ μάρκετ, η διατροφή μας ήταν πιο υγιεινή. Πλέον, λόγω των επεξεργασμένων τροφίμων και της δημοτικότητα των φαστ-φουντ, η  διατροφή μας έχει αλλάξει. Μια διατροφή που αποτελείται από όξινα τρόφιμα προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, και ο καρκίνος είναι μόνο ένα από αυτά. Για παράδειγμα, πολλά από τα φαγητά μας είναι εξευγενισμένα, και η πλειοψηφία των ψωμιών και άλλων ψημένων τροφίμων, φτιάχνονται από εξευγενισμένο άσπρο αλεύρι.

Μερικά άλλα παραδείγματα όξινων τροφίμων είναι τα ζυμαρικά, το τυρί, το παγωτό και το βούτυρο, οι μαρμελάδες, τα ζαχαρωτά, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Όμως, δεν είναι απαραίτητα επιβλαβή όλα τα όξινα τρόφιμα. Απλά, η διατροφή μας είναι εκτός ισορροπίας, και αν αντιμετωπίζεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τι τρώτε.

Μερικές από τις αλκαλικές τροφές είναι τα φρέσκα φρούτα και σχεδόν όλα τα φρέσκα λαχανικά. Επίσης, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα δημητριακά και τα όσπρια είναι όλα αλκαλικές τροφές. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αλλαγές που κάνετε σε μια πιο αλκαλική δίαιτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου με φυσικό τρόπο.

Ενώ η ανάπτυξη του καρκίνου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, η πιο σημαντική αιτία η διατροφή μας, επειδή η υγεία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις διατροφικές μας επιλογές. Η διατροφή μας έχει αλλάξει τα τελευταία 40-70 χρόνια, και τα περισσότερα από αυτά που τρώμε σήμερα είναι διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ και τα σούπερ μάρκετ έχουν τεράσια επιρροή σε αυτά που επιλέγουμε να καταναλώνουμε.

Τα περισσότερα τρόφιμα που είναι διαθέσιμα σε σούπερ μάρκετ, είναι επεξεργασμένα, και εξαιτίας αυτού, αυτό το τρόφιμο έχει χαμηλή θρεπτική αξία, και αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ο λόγος για τον οποίο υπάρχει τόσο μεγάλη καρκίνο τώρα. Είναι πολύ σημαντικό αν χετε να κάνετε με τον καρκίνο, ότι η πρώτη και η πιο σημαντική αλλαγή που κάνετε είναι με τη διατροφή σας και να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με αλκαλικές τροφές. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκα και αν είναι δυνατόν να είναι βιολογικά.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Πηγή