Ο γιος τους πάχαινε ασταμάτητα και δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί. Τότε ο γιατρός έκανε την πιο τρομακτική διάγνωση

Μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά να παίρνετε κιλά; Αυτός είναι ο εφιάλτης που ζει ένα 8χρονο αγόρι από την Μάλτα. Το 2015, όταν ήταν 6 χρονών, το σώμα του υποβλήθηκε σε μια σοκαριστική μεταμόρφωση: σε μόλις 6 μήνες πήρε πάνω από 10 κιλά, παρ’όλο που έτρωγε φυσιολογικά.

Τι συνέβαινε;

Οι γονείς του δοκίμασαν τα πάντα – ο Jake έτρωγε υγιεινά και γυμναζόταν πολύ – αλλά αντί να χάνει βάρος, συνέχισε να γίνεται πιο βαρύς. Μέχρι που η μητέρα του, Marouska, διάβασε στο διαδίκτυο ένα άρθρο για ένα κορίτσι με παρόμοιο πρόβλημα.

Είχε μια παράξενη ορμονική ασθένεια η οποία ονομάζεται ROHHAD και τα συμπτώματα ταίριαζαν τέλεια με αυτά του μικρού Jake. Λίγο καιρό αργότερα οι γιατροί επιβεβαιώσαν την διάγνωση. Το ROHHAD είναι μια σπάνια πάθηση με μόλις 100 διαγνωσμένες περιπτώσεις μέχρι σήμερα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόλις 75 άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Επηρεάζει το κομμάτι του νευρικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο του ενδοκρινικού συστήματος και των ακούσιων ενεργειών και προκαλεί ανεξέλεγκτη αύξηση του βάρους και αδυναμία ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος. Όσοι πάσχουν από αυτή την ασθένεια έχουν πολύ χαμηλό καρδιακό παλμό και δυσκολία στην αναπνοή.

Δυστυχώς, η ασθένεια αυτή δεν έχει θεραπεία και είναι θανάσιμη. Δεν υπάρχουν διαγνωσμένα άτομα που να επέζησαν μετά τα 20. Επιπλέον, προκαλεί ανάπτυξη όγκων στο σώμα και ο Jake έχει ήδη έναν στην πλάτη. Η διάγνωση έπεσε βαριά στην οικογένεια, αλλά είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να κρατήσουν τον Jake ζωντανό.

Ο Jake όμως τι κάνει; Τρίαθλο φυσικά! Ο Jake κάνει 3 φορές την εβδομάδα προπόνηση και ακολουθεί αυστηρή διατροφή. «Το τρίαθλο βοηθά τον Jake να παραμένει υγιής και δραστήριος. Είναι καλό για την υγεία του και επίσης είναι μια ευκαιρία να κοινωνικοποιείται με άλλα παιδιά.

Η ζωή του είναι φυσιολογική, πηγαίνει σχολείο, παίζει ντραμς, αλλά πρέπει να προσέχει να μην αρρωστήσει και φοβόμαστε ότι μια απλή γρίπη μπορεί να έχει επιπλοκές», εξηγεί η μητέρα του.

Ο Jake σίγουρα είναι δυνατός. «Είναι πολύ θετικός, ενθουσιώδης και ο πιο αφοσιωμένος. Ποτέ δεν χάνει προπόνηση χωρίς λόγο. Είναι πολύ αγαπητός και κλέβει την καρδιά όσων τον ξέρουν. Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτό που περνάει», είπε ο προπονητής του.

Πρόσφατα έγινε viral ένα βίντεο με την ιστορία του Jake και έτσι κατάφερε να συναντήσει τα είδωλα του, τους αδερφούς Brownlee. Οι διάσημοι Βρετανοί αθλητές τριάθλου είδαν την καμπάνια και του έστειλαν ένα μπλουζάκι που φορούσαν σε έναν διαγωνισμό. Και αργότερα έκαναν μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του!

Λόγω της ασθένειας του, ο Jake δεν επιτρέπεται να ταξιδεύει, κι έτσι η συνάντηση έγινε μέσω Skype. Αλλά αυτό ήταν αρκετό για τον Jake. Μπόρεσε να μιλήσει με τα είδωλα του και να τους κάνει ένα σωρό ερωτήσεις για το τρίαθλο.

Αυτά τα μικροπράγματα κάνουν την ζωή του Jake λίγο πιο εύκολη. Μια κανονική μέρα για εκείνον είναι μια μάχη, αλλά χάρη στην οικογένεια του η ζωή του είναι γεμάτη. Είναι αποφασισμένος να επιζήσει και όσο τον κρατάνε τα πόδια του, θα συνεχίσει να τρέχει για την ζωή του.

Ένας πραγματικά πολύ δυνατός άνθρωπος που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας!

Πηγή