Οι 6 πιο Οικονομικές Προτάσεις για την Καλοκαιρινή Διακόσμηση του Σπιτιού

Το καλοκαίρι είναι τώρα και πρέπει να το υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Ακόμη και όταν το budget που μπορούμε να διαθέσουμε είναι απειροελάχιστο. Εμείς σας προτείνουμε τους πιο έξυπνους και οικονομικούς τρόπους για να δώσετε μια καλοκαιρινή νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σας ά μ ε σ α!

Από την είσοδο κάντε την αρχή και στον τοίχο αυτής κρεμάστε διακοσμητικά καδράκια με θέματα άκρως καλοκαιρινά βγαλμένα από την παραλία και το βυθό της θάλασσας, όπως κοχύλια, αστερίες και κοράλλια. Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι φυσικά. Στο εμπόριο, σε καταστήματα με είδη διακόσμησης για το σπίτι θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τέτοιων διακοσμητικών κάδρων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Φτιάξτε τρία οριζόντια τρίπτυχα με κάδρα αυτής της θεματολογίας επιλέγοντας μια απόχρωση του λευκού, του απαλού γαλάζιου ή του ανοιχτού γκρι για τις κορνίζες.

Αντικαταστήστε την όποια διακόσμηση του τραπεζιού στο καθιστικό σας με ένα ψάθινο καλάθι και αφήστε τη λιτότητα (στα αντικείμενα αναφερόμαστε πάντα!) να κάνει το θαύμα της. Γι’ αυτή την εποχή, που ο ήλιος τα μυαλά μας παίρνει και σε παραλίες μας ταξιδεύει, μπορείτε να βάλετε μέσα σε ένα καλάθι από βιβλία και κεριά μέχρι και κοχύλια διαφόρων ειδών και μεγεθών.

Οι συνθέσεις σε καλάθια ή δίσκους πάνω στο κεντρικό τραπέζι του καθιστικού είναι ότι πιο μαστ αυτή τη χρονιά.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μια σύνθεση μέσα σε ένα δίσκο συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή βάζα με μικρής ανάπτυξης λουλούδια, απαραιτήτως σε λευκή απόχρωση, μικρά βότσαλα που θα έχετε μαζέψει από την παραλία και μερικά κεριά για μια πιο ρομαντική εκδοχή της συνθέσεως. Τα ψυχρά χρώματα στα αντικείμενα, όπως το ανοιχτό γαλάζιο και γκρι αντίστοιχα, σε αυτή την περίπτωση ευνοούνται.

Μη ξεχνάτε τα υφάσματα στους καναπέδες. Μια «ναυτική» πινελιά είναι πάντα ευπρόσδεκτη στη διακόσμηση του καθιστικού.

Για το υπέροχο υπνοδωμάτιο σας επιλέξτε ένα σετ λευκών ειδών που θα σας φτιάχνει πρώτα απ’ όλα τη διάθεση και εν συνεχεία θα σας ταξιδεύει σε ακρογιαλιές με τα χρώματα και τα μοτίβο του. Η εικόνα είναι το πρώτο ερέθισμα που λαμβάνουμε γι’ αυτό πρέπει να την φροντίζουμε διαρκώς. Σίγουρα δεν θα είναι το στρώμα μέσα στη θάλασσα που με τους κυματισμούς του νερού θα σας νανουρίζει μα η αίσθηση και μόνο αρκεί για να φέρει την αλλαγή.

Επιλέξτε υφάσματα βαμβακερά σε αποχρώσεις του λευκού σε συνδυασμό με κάποια από αυτές του μπλε ή του γαλάζιου.

Ακόμη και στο μπάνιο μπορείτε να επέμβετε δραστικά για την καλοκαιρινή ανανέωση της διακόσμησής του. Μέσα σε ένα μεγάλο διακοσμητικό φανάρι κεριών μπορείτε να βάλετε λίγη άμμο με κοχύλια και βότσαλα και να την τοποθετήσετε σε μια πραγματική ή πλασματική γωνία μέσα στο μπάνιο. Εναλλακτικά, αν οι τοίχοι σας το επιτρέπουν κρεμάστε μια ξύλινη κρεμάστρα τοίχου και επάνω της τοποθετήστε μια γυάλα με κοχύλια και ένα κοράλλι ενώ συμπληρωματικά στον τοίχο βάλτε ένα γνωμικό της αρεσκείας σας μαζί με αστερίες (θα τα βρείτε όλα σε καταστήματα που διαθέτουν είδη διακόσμηση για το σπίτι).

Αν ο τοίχος σας δεν διατίθεται για πολλές επεμβάσεις και τρύπες τότε μπορείτε με ταινία διπλής όψεως να κολλήσετε πάνω του κάποια διακοσμητικά με κεντρικό θέμα τη θάλασσα και την παραλία.

Τα γνωμικά γενικότερα μπορούν να μπουν  παντού και είναι αποδεκτά όταν αυτά επάνω τους αναγράφουν πράγματα που μπορούν να σας εμπνεύσουν και να σας ταξιδέψουν νοητά έστω και για λίγο. Εφαρμογή μπορούν να βρουν οπουδήποτε από την κουζίνα έως το μπάνιο και από το καθιστικό έως και τη βεράντα.

Μπορείτε να τοποθετείτε γνωμικά ακόμη και πάνω στα θερμαντικά σώματα που αυτή την εποχή μόνο χώρο πιάνουν.

Πηγή