Οι 15 λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε ρόδια

Οι 15 λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε ρόδια

Οι διατροφικές αλλά και θεραπευτικές του ιδιότητές θα σας κάνουν να εντάξετε το ρόδι στην διατροφή σας -αν δεν το έχετε κάνει ήδη

1. Εμποδίζει την γήρανση

Τα ρόδια περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά και ο χυμός τους είναι από αυτούς που απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

2. Προστατεύει τα νεφρά

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν πως τα ρόδια αποτρέπουν μια σειρά παθήσεων των νεφρών και τα προστατεύουν από βλαβερές τοξίνες

3. Προστατεύει και αναγεννά το συκώτι

Επίσης, πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το ρόδι όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά το βοηθά και να αναγεννηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ρόδι και ο χυμός του είναι γεμάτα βιταμίνη C, απαραίτητο συστατικό για την άμυνα του οργανισμού, ειδικά το χειμώνα.

5. Είναι αντιαλλεργικό

Τα ρόδια περιέχουν πολυφαινόλες, ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνουν τις βιοχημικές διαδικασίες που ενεργοποιούνται με τις αλλεργίες.

6. Μπορεί να αποτρέψει καρδιακές παθήσεις

Νέες έρευνες δείχνουν πως το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά την χοληστερόλη και να καταστρέφει τα υπολείμματά της στο αγγειακό σύστημα.

7. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του προστάτη

Τα εκχυλίσματα του ροδιού και του χυμού του μπορούν να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, όπως αποδεικνύει πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα.

8. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του στήθους

Ο χυμός του ροδιού και τα διατροφικά συστατικά του αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους.

9. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του δέρματος

Η κατανάλωση ροδιού έχει συσχετιστεί με σημαντική μείωση και στους δύο τύπους καρκίνου του δέρματος.

10. Προστατεύει το DNA

Τα φυτικά και τα αντιοξειδωτικά συστατικά των ροδιών εμφανίζονται να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό και να το προστατεύουν.

11. Διατηρεί την πίεση στο φυσιολογικό

Τα εκχυλίσματα του ροδιού μπορούν να διατηρούν την πίεσή μας σε φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και σε συνδυασμό με την κατανάλωση εξαιρετικά λιπαρών γευμάτων.

12. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο

Το ρόδι βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει την αντίδραση στην ινσουλίνη, εμποδίζει την εμφάνιση φλεγμονών και συντελεί σε μια σειρά άλλους παράγοντες που ρυθμίζουν το μεταβολικό, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διαβήτη. Για τους ίδιους λόγους, το ρόδι βοηθάει και στην απώλεια βάρους.

13. Προστατεύει από μολύνσεις

Ένα από τα εκχυλίσματα του ροδιού έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλει στην καταπολέμηση των αρνητικών βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για την αντίσταση των ιών και των μικροβίων στα φάρμακα.

14. Προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Το ρόδι μπορεί να καταπολεμήσει την πρόοδο ασθενειών του πνεύματος, όπως το Αλτσχάιμερ.

15. Δρα κατά της οστεοαρθρίτιδας 

Το ρόδι περιέχει ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες, που έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά για τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Πηγή