Οι Γονείς της γέλασαν με την Ιδέα. 3 Χρόνια αργότερα όμως, αυτό το 11χρονο Κορίτσι έγινε Πλούσιο. Δείτε ΠΩΣ τα Κατάφερε!

Το 2013, η 8χρονη Candela καθόταν σε ένα φορείο σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Αλλά παρά το γεγονός ότι το όνομά της σημαίνει «φωτιά», το πρόσωπό της φαινόταν κρύο και κουρασμένο.

Η Candela υποβλήθηκε σε θεραπεία για λευχαιμία και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας σε νοσοκομείο. Μια μέρα, ένας εθελοντής την είδε να κάθεται βαριεστημένη και αποφάσισε να της δείξει πώς να φτιάχνει απλά χρωματιστά βραχιόλια. Εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι αυτή η απλή κίνηση θα οδηγούσε σε κάτι μεγάλο.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, η Candela δίδαξε στους καλύτερους της φίλους πως να φτιάχνουν τα βραχιόλια, τα οποία χάρισαν σε συγγενείς και φίλους. Δυστυχώς, η κατάσταση της Candela επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να γυρίσει στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, όμως οι φίλοι της είχαν μια λαμπρή ιδέα: τι θα γινόταν αν πουλούσαν τα βραχιόλια και χρησιμοποιούσαν τα χρήματα για να πληρώσουν για τη θεραπεία της Candela;

Όταν είπαν στους γονείς τους για την ιδέα, την βρήκαν αστεία και δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Ωστόσο, παρά τις αποθαρρύνσεις, αυτά τα κορίτσια συνέχισαν το σχέδιό τους. Αφού έφτιαξαν αρκετά βραχιόλια, βγήκαν έξω με μια πινακίδα και τα πουλούσαν στο δρόμο.

Και τότε ξεκίνησε ένα απίστευτο κίνημα: κόσμος από παντού άρχισε να τους ζητάει ένα βραχιόλι «Candela» (το όνομα που έδωσαν στα βραχιόλια για να τιμήσουν τη φίλη τους). Οι φίλοι της εργάστηκαν ακούραστα, φτιάχνοντας όλο και περισσότερα βραχιόλια και τα πωλούσαν για 3-5 δολάρια το καθένα. Αλλά μετά βίας μπορούσαν να συμβαδίσουν με την υψηλή ζήτηση: όλο και περισσότεροι άνθρωποι ήθελαν να αποκτήσουν το δικό τους βραχιόλι candela!

Έτσι για να τους βοηθήσουν περισσότεροι άνθρωποι με την κατασκευή τους, γύρισαν αυτό το βίντεο στο Youtube, που εξηγεί την απλή διαδικασία. Στην πραγματικότητα, μπορείτε το μάθετε και μόνοι σας!

 

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Η Candela υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και ήδη βρίσκεται στο σπίτι της και αναρρώνει. Συνολικά, η επιχειρηματική ιδέα έχει ήδη κερδίσει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια! Αντί να κρατήσουν τα χρήματα, η Candela και η οικογένειά της αποφάσισε να κάνει κάτι απροσδόκητο: όλα τα χρήματα έγιναν δωρεά στο νοσοκομείο Sant Joan de Déu στη Βαρκελώνη, το εξειδικευμένο παιδιατρικό κέντρο όπου νοσηλεύτηκε η Candela. Τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη της έρευνας για τη θεραπεία του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 600 χιλιόμετρα νήματος για να φτιαχτούν περισσότερα από 274.000 βραχιόλια και πολλά ακόμη ετοιμάζονται. «Νιώθω πολύ χαρούμενη που συγκεντρώσαμε τόσα πολλά χρήματα που θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους», δήλωσε η Candela. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της έρευνας του νοσοκομείου.

Αυτό το εκπληκτικό κορίτσι, μαζί με τους φίλους της από το νοσοκομείο, έφτιαξε ένα όμορφο βίντεο για να εξηγήσει την αξία των βραχιολιών candelas. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ (στα ισπανικά):

via