Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας

Μπορεί το καλοκαίρι να ήσασταν όλη την ώρα έξω σε βόλτες, μπάνια, εξόδους και νυχτερινό clubbing, αλλά και το φθινόπωρο έχει τις ομορφιές του. Στην Ελλάδα μάλιστα που το φθινόπωρο είναι αρκετά ζεστό μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε πράγματα που αγαπάτε έξω στη φύση ή να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω στο σπίτι σας.

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο υπέροχα diy projects για να δημιουργήσετε μόνοι σας φθινοπωρινά διακοσμητικά περνώντας δημιουργικές ώρες ομορφαίνοντας το σπίτι σας.

Φθινοπωρινό terrarium (ένα είδος κήπου μέσα σε γυαλί)Πρόκειται στην ουσία για μια οποιαδήποτε γυάλα που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας. Ακόμα και η παλιά γυάλα που βάζατε τα χρυσόψαρά σας μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά. Βάλτε στον πάτο της γυάλας χώμα και γρασίδι και από πάνω τοποθετήστε μικρές διακοσμητικές κολοκύθες και φύλλα. Διακοσμήστε με αυτό το υπέροχο διακοσμητικό το τραπέζι της κουζίνας, την τραπεζαρία σας ή ακόμα και το υπνοδωμάτιό σας.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 2

Δείτε πόσο όμορφο μπορεί να γίνει το διακοσμητικό σας terrarium.

Κάρτες Εκτυπώστε σε χαρτί ή χαρτόνι όμορφες εικόνες φθινοπωρινών φύλλων και κρεμάστε τις πάνω σε ένα σχοινί ή σε μια κορδέλα. Αμέσως ο τοίχος σας θα δείξει πιο γεμάτος και ο χώρος πιο φθινοπωρινός.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 3

Μερικές κάρτες και μια κορδέλα μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα ωραίο φθινοπωρινό σκηνικό.

Κερί Επιλέξτε ένα απλό γυάλινο χαμηλό βάζο ή μπολ και βάλτε μέσα σπόρους καλαμποκιού. Βάλτε μέσα το κερί σας και το διακοσμητικό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε αντί για καλαμπόκι να βάλετε φύλλα ή οποιοδήποτε άλλο φθινοπωρινό υλικό θέλετε. Για μεγαλύτερη ασφάλεια αντικαταστήστε το κανονικό κερί με κερί μπαταρίας έτσι ώστε να έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 4

Φτιάξτε πανεύκολα ένα διακοσμητικό για το σαλόνι ή την κουζίνα βάζοντας καλαμπόκι και ένα κερί μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι.

Παράθυρο Για να διακοσμήσετε τα παράθυρά σας μπορείτε να κρεμάσετε μπροστά από αυτά ένα σχοινί και να στερεώσετε εκεί μερικά άδεια βαζάκια μαρμελάδας. Βάλτε μέσα σε κάθε βαζάκι ένα φύλλο και κρεμάστε το στην κάθε άκρη του σχοινιού.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 5

Με μερικά άδεια βαζάκια μαρμελάδας μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Φτιάξτε τα πιο φθινοπωρινά κάδρα Βρείτε ή αγοράστε ένα κάδρο που να είναι ξύλινο περιμετρικά και κολλήστε πάνω στο ξύλο γρασίδι (μπορείτε να αγοράσετε κομμάτια γρασιδιού που θα κόψετε στο μέγεθος που θέλετε και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα e-shops ή καταστήματα με είδη κήπου) με θερμοκολλητική κόλλα. Στη συνέχεια κολλήστε από πάνω κουκουνάρια, κλωναράκια και βελανίδια. Ο πίνακάς σας είναι έτοιμος.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 6

Δείτε πόσο όμορφο είναι αυτό το project.

Βάζα Φτιάξτε ένα ή δύο βάζα με φθινοπωρινά υλικά. Μπορείτε να βάλετε πρώτα μερικούς ξηρούς καρπούς όπως καρύδια και φιστίκια (μαζί με το εξωτερικό τους περίβλημα) και να τοποθετήσετε στη συνέχεια σιτάρι. Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα μπορείτε να ρίξετε γύρω γύρω μερικά πορτοκαλί φύλλα

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 7

Τα σιτάρια και οι ξηροί καρποί φτιάχνουν ένα πολύ όμορφο φθινοπωρινό βάζο.

Κεριά με φύλλα Χρησιμοποιήστε μερικά κεράκια με μπαταρία (για ασφάλεια) και δέστε γύρω από τα κεριά σας φύλλα για να δώσετε χρώμα και ζωντάνια στον χώρο σας. Με τη λάμψη του κεριού το χρώμα των φύλλων θα φαίνεται ακόμα πιο έντονο δίνοντας μια όμορφη ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 8

Τυλίξτε γύρω από τα κεριά σας φύλλα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Στεφάνι Μπορεί να συνηθίζετε να φτιάχνετε στεφάνι την άνοιξη αλλά γιατί να μην το δοκιμάσετε και το φθινόπωρο. Χρησιμοποιήστε υλικά σε αποχρώσεις του χρυσού, κόκκινου, πορτοκαλί και καφέ που είναι οι βασικές φθινοπωρινές αποχρώσεις. Μπορείτε να βάλετε φύλλα, κουκουνάρια, λουλούδια ή ό,τι άλλο θέλετε.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 9

Ένα φθινοπωρινό στεφάνι είναι η τέλεια ιδέα για να διακοσμήσετε την πόρτα σας. Με αυτόν τον τρόπο στέλνετε το κατάλληλο μήνυμα και στους γείτονες. Το καλοκαίρι έφυγε…το φθινόπωρο ήρθε!

Χρησιμοποιήστε το σεμεδάκι της μαμάς Πάρτε ένα από τα αγαπημένα σεμεδάκια της μαμάς σας και διακοσμήστε με αυτό μια κολοκύθα. Μπορεί οι κολοκύθες να χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικά αντικείμενα περισσότερο στο εξωτερικό και εν όψει Halloween, αλλά είναι ένας τρόπος διακόσμησης που θυμίζει φθινόπωρο παντού και πάντα. Άλλωστε και στη χώρα μας οι κολοκύθες ωριμάζουν τον Οκτώβριο με Νοέμβριο.

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας 10

Να δείτε πόσο θα χαρεί η μαμά σας που θα χρησιμοποιήσετε ένα από τα σεμεδάκια της έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Όπως είδατε υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να δημιουργήσετε φανταστικά διακοσμητικά για το σπίτι σας αυτό το φθινόπωρο. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και αρχίστε να δημιουργείτε μοναδικά πράγματα που θα γεμίσουν εποικοδομητικά τον χρόνο σας και φυσικά θα διώξουν όποια μελαγχολία σας έχει απομείνει με την αλλαγή της σεζόν.

Πηγή