Υλικά
- 1 φλ. λάδι
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. καρύδια
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. νερό
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
- 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
- ξύσμα λεμονιού
- 3 κουτ. γλ. μπέικιν
- 1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- Σιρόπι σοκολάτας παχύρευστο
Για την επικάλυψη:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ενα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα… Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ενα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά… σιροπιάζουμε το γλυκο μόλις βγει από τον φούρνο…. το σιρόπι να’ναι χλιαρό…. Για το γλασσο:
Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.