Να γιατί πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες περισσότερες φορές απ’ ό,τι νομίζουμε

Είναι πολύ ωραίο να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα μια φρεσκοπλυμένη πετσέτα, έτσι δεν είναι; Όμως, σοβαρά, πόσο συχνά θα πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου μας; Εξάλλου, είναι εκείνες που μας στεγνώνουν και μας καθαρίζουν, όμως εκείνες βρομίζονται.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε τον κύριο λόγο που πρέπει να πλένετε τις πετσέτες του μπάνιου σας πιο συχνά απ’ ό,τι μάλλον πιστεύετε.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι στις πετσέτες που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να στεγνώσουμε το δέρμα μας μετά το μπάνιο μας, εξαπλώνονται όλα τα είδη των μικροβίων και βακτηριδίων, παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες γι’ αυτά: υγρασία, υψηλή θερμοκρασία, οξυγόνο και ουδέτερο pH.

Η επιφάνεια του σώματός σας φιλοξενεί χιλιάδες είδη μικροοργανισμών. Όταν στεγνώνετε το κορμί σας με μια πετσέτα, τα μικρόβια και οι εκκρίσεις μεταφέρονται στο ύφασμα. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι επιβλαβή για την υγεία σας, όμως και πάλι… Ζουν στην πετσέτα σας και πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς.

Όμως αυτό που είναι ακόμα χειρότερο, είναι ότι οι πετσέτες συγκεντρώνουν άλλα μικρόβια και βακτήρια που υπάρχουν στο μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προέρχονται από τη λεκάνη, ειδικά αν δεν κατεβάζετε το καπάκι πριν τραβήξετε καζανάκι.

Και αυτή η μουχλιασμένη μυρωδιά, είναι σίγουρα ένα κακό σημάδι: αν η πετσέτα σας μυρίζει έτσι, σημαίνει ότι αποτελεί γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια αρκετό χρονικό διάστημα και ήρθε η ώρα να την πλύνετε.

via