πλήρες γάλα

Να γιατί πρέπει να πίνουμε MONO πλήρες γάλα

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι περισσότεροι όμως που θέλουν να ακολουθήσουν μια θερμιδικά χαμηλή διατροφή επιλέγουν light προϊόντα. Πόσο καλό μας κάνει αυτή η επιλογή τελικά;

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει πως μάλλον η επιλογή αυτή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς πολλοί άνθρωποι που σταθερά προτιμούν light γαλακτοκομικά καταλήγουν να είναι παχύσαρκοι. Τα λιπαρά που περιέχονται σε αυτά ανήκουν στην ομάδα των καλών λιπαρών. Βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από άλλες τροφές και ρυθμίζουν το διαβήτη.

Επιπλέον, η κατανάλωση τέτοιου τύπου προϊόντων είναι ανθυγιεινή. Όπως αναφέρει ο ερευνητής David Ludwig, τα προϊόντα αυτά έχουν υποστεί επεξεργασία προκειμένου να έχουν καλύτερη γεύση και λιγότερα λιπαρά. Ανάμεσα στα συστατικά που τους προστίθενται είναι και σάκχαρα, γεγονός που τα καθιστά απαγορευτικά για όσους θέλουν να προσέχουν τις θερμίδες που καταναλώνουν.

Επομένως, αν θέλετε να καταναλώνετε λιγότερα λιπαρά καλύτερα να μειώσετε την ποσότητα που καταναλώνετε παρά να καταφύγετε σε light γαλακτοκομικά.

 

Πηγή