Να γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν εξωτερικό αφαλό ενώ οι υπόλοιποι εσωτερικό

 

Η ιδέα και η εμφάνιση του αφαλού μπορεί να είναι παράξενη. Ένα μέρος αυτού του λόγου είναι επειδή είναι σε απομονωμένη θέση και όχι κάπου που μπορούμε εύκολα να δούμε. Ως αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν παρατηρούμε τον δικό μας μπορεί να φαίνεται παράξενος. Ένα επιπλέον θέμα, είναι πως δεν είναι ομαλός όπως το υπόλοιπο σώμα.

Και τότε προκύπτει το εξής ερώτημα που μπορεί να ρωτήσουν παιδιά του δημοτικού: είναι προς τα μέσα ή προς τα έξω;

Υπολογίζεται ότι το 90% όλων των ανθρώπων έχουν τον αφαλό προς τα μέσα, πράγμα που σημαίνει ότι το 10% έχει το αντίθετο. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των ατόμων με τον αφαλό προς τα έξω είναι ακόμα πιο μικρός. Πως προκύπτει όμως κάτι τέτοιο;

Λίγο μετά τη γέννησή μας, ο ομφάλιος λώρος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κόβεται.

Πολλοί άνθρωποι, πιστεύουν ότι ένας αφαλός που προεξέχει μπορεί να σχηματιστεί όταν ένας γιατρός κόβει τον ομφάλιο λώρο με συγκεκριμένο τρόπο ή σε μια ορισμένη απόσταση.

Επίσης, μπορεί να σχηματιστεί από ένα επιπλέον ουλώδη ιστό ή ομφαλοκήλη όταν οι μύες του στομάχου δεν συγχωνεύονται μαζί σωστά.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν διαφορές στην υγεία που προκαλούνται από έναν εξωτερικό ή εσωτερικό αφαλό. Αν αισθανθείτε πόνο στην περιοχή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα εγκλεισμού, όταν ένα κοιλιακό θέμα έχει κολλήσει στην κήλη οπότε φροντίστε να το ελέγξετε με τον γιατρό σας.

Περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τους «εξωτερικού» αφαλούς θα βρείτε παρακάτω.

Πως σχηματίζονται;

Οι «εξωτερικοί» αφαλοί σχηματίζονται όταν κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Συνήθως πρόκειται για έναν επιπλέον ουλώδη ιστό ή ομφαλοκήλη.

Οι «εξωτερικοί» είναι καθαρότεροι από τους «εσωτερικούς»

Ακόμη κι αν οι αφαλοί που βρίσκονται εσωτερικά, είναι πιο κοινοί, οι άνθρωποι που τους έχουν εξωτερικά εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χνούδι, βρωμιά και βακτηρίδια.

Διάσημοι με εξωτερικό αφαλό

Το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ έχει τέτοιου είδους αφαλό και δεν φοβάται να τον δείξει.

Δεν θα ήταν ωραία αν μπορούσαμε να σταματήσουμε αυτό το διαχωρισμό; Μερικά παιδιά έχουν αναφέρει πως δέχονται πειράγματα για τον αφαλό στην κοιλιά τους.

Θυμάστε την όμορφη κοπέλα από το τραγούδι Blurred Lines του Robin Thicke; Είναι η ηθοποιός και μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

Η ηθοποιός Κέιτι Χολμς με την κόρη της Σούρι, επίσης έχειν εξωτερικό αφαλό. Έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές με μπικίνι και δείχνει φανταστική.

Ο Τζον Στάμος έχει επίσης παρόμοιο αφαλό. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην αγάπη του κόσμου.

Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και χορευτής Jason Derulo έχει «εξωτερικό» αφαλό. Εδώ τραγουδά στο KISS FM το τραγούδι Jingle Ball στο Ντάλας το 2013.

Επισκευή αφαλού ή ομφαλοκήλης

Μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν εξωτερικό αφαλό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν έχει σημασία πως θα προκύψει αλλά αν σας ενοχλεί πραγματικά, μπορείτε να κάνετε χειρουργική επέμβαση η οποία συνήθως διάρκεια 30 λεπτά. Ωστόσο, η αποδοχή είναι πολύ φθηνότερη.

Γοητεία με εξωτερικό αφαλό

Μερικοί άνθρωποι έχουν φετίχ με τους αφαλούς και αυτό κάνει τους συγκεκριμένους ακόμη πιο ιδιαίτερους. Ξέρατε πως υπάρχει ένα τέχνασμα με λάστιχο για να κάνετε τον εσωτερικό σας αφαλό να δείχνει εξωτερικός;

Πηγή