Μωρό γεννήθηκε με ένα δόντι και σε ηλικία 12 ημερών έγινε ο νεότερος ασθενής που πάει σε οδοντίατρο

Ένα βρέφος 12 ημερών, γεννήθηκε με ένα δόντι και οι γονείς του αναγκάστηκαν να το πάνε στον οδοντίατρο για να το αφαιρέσει.

Η μητέρα του βρέφους, Τζάσμιν Χισμαν, από το Πλίμουθ στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε πως «ποτέ δεν περίμενε» ότι θα πήγαινε την κόρη της στον οδοντίατρο σε τόσο μικρή ηλικία.

«Έπρεπε να αφαίρεθεί καθώς κουνιόταν. Ήταν πιο γενναία από εμένα, δεν έκλαψε ιδιαίτερα», τόνισε η μητέρα.

Το οδοντιατρικό κέντρο Seven Trees Dental Access, ανέφερε πως το μόλις 12 ημερών κοριτσάκι ήταν «ο νεότερος ασθενής» που είχαν ποτέ, παρόλα αυτά το επιβράβευσαν και αυτό με ένα αυτοκόλλητο.

Τα πιο πολλά μωρά ξεκινούν να βγάζουν τα νεογιλά δόντια στην ηλικία των έξι μηνών, με κάποια να βγάζουν νωρίτερα στην ηλικία των τεσσάρων και άλλα μετά τον πρώτο χρόνο.

Στη μικρή Άισλα-Ροζ έβαλαν λίγη κρέμα μουδιάσματος πριν τη διαδικασία, αφού ήταν πολύ μικρή για να της χορηγηθεί αναισθητικό.

«Βγήκα από δωμάτιο κλαίγοντας γιατί δεν άντεχα να βλέπω τη μικρή μου πριγκίπισσα να πονάει», δήλωσε η κα Χισμαν.

«Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει δοντάκι τώρα», συμπλήρωσε η ίδια.

Με βάση τη Βρετανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (BDA), περίπου ένα στα 2.000 μωρά γεννιούνται με βρεφικά δόντια, τα οποία είναι δόντια παρόντα πάνω από τη γραμμή των ούλων κατά τη γέννηση.

Συνήθως είναι χαλαρά γιατί οι ρίζες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της BDA, καθηγητής Ντέμιεν Γουόλμσλεϊ δήλωσε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το θηλασμό, πληγές στη γλώσσα του παιδιού, ενώ υπάρχει κίνδυνος το δόντι να αποκολληθεί και να εισέλθει στους πνεύμονες του παιδιού. Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Πηγή