Μπορεί μια ξεπέτα να γίνει σχέση;

Μια ξαφνική γνωριμία σ’ένα μπαρ, σ’ένα πάρτι, σ’ένα κατάστρωμα, που οδηγεί σε αναπάντεχο, απολαυστικό σεξ.

Μπορεί μια ξεπέτα να εξελιχθεί σε σχέση, υπερπηδώντας τα στάδια των ραντεβού, των τηλεφωνημάτων και των τακτικών αποπλάνησης; Τα one night stand συνοδεύονται από ταμπέλες και στερεότυπα ή ο έρωτας μπορεί να μας εκπλήξει; Βαλεντίνη Δαφνούλη και Δανάη Νάκου, στην Κυριακάτικη Arena. Λάβε θέση!

Όχι. Όχι, όχι, ξανά, δυνατά και κατηγορηματικά, όχι.

Σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητή. Όχι!

Αρχικά, λύστε μου μια απορία. Γιατί θέλουμε το απλό, εφήμερο και επιφανειακό να το γυρίσουμε στο σοβαρό και στη σχέση; Αλλά και να θέλουμε, να ξέρετε. Δεν γίνεται!

Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο ίδιος ο όρος. Ας πάμε να το δούμε ετυμολογικά.

One: Ένας, μια, ένα. Γκέγκε; Ένα και μοναδικό, όχι δύο, όχι τρία, αλλά –επαναλάβετε μετά από ‘μένα- ένα!

Night: Νύχτα και βράδυ, λέξεις και καταστάσεις που βρωμάνε απωθημένα, καλοπέραση, καπνό, ξίδια, φλερτ και μπάνισμα.

Και τέλος, stand: Σηκώνομαι, στέκομαι, τάσσομαι υπέρ, είμαι όρθιος. Με λίγα λόγια και συνολικά, υπέρ του όρθιου, ενός στα γρήγορα, χωρίς τυπικούρες και χαιρετούρες, ένα καθαρά σαρκικό σεξ, δε σε ξέρω, δε με ξέρεις και ούτε πρόκειται να με μάθεις ποτέ.

Που καταλήγομεν; Ότι για να κάνεις one-night stand, δεν ψάχνεις σχέση! Πόσο δύσκολο;

Αν θες σχέση, φλέρταρε, πάρε τηλέφωνα και κάνε ένα γαμημένο add στο Fb για να βγεις ένα γαμημένο ραντεβού σαν άνθρωπος. Αν πιστεύεις ότι από one-night stand, μπορείς να βρεις τον έρωτα της ζωής σου, τον άνθρωπο τον one and only και το γραμμένο στη μοίρα σου destiny, ε, ή είσαι ηλίθιος ή είσαι τσούλα.

Και θα σε πω αμέσως γιατί.

Ηλίθιος είσαι γιατί πας με κάποιον που προφανώς κι αυτός ψάχνει κάτι του δεκαλέπτου, θέλει σίγουρα να σε πάρει σε μια τουαλέτα, για το γρήγορο ξεμπέρδεμα κι αν του κάτσεις, περιμένει τα ίδια «θέλω» να έχεις κι εσύ. Όχι να ερωτοχτυπηθείτε.

Αν βρεθείτε σπίτι του, θα σε διώξει, αν είναι καλόκαρδος θα σε αφήσει να κοιμηθείς, ελπίζοντας πως μέχρι να ξυπνήσει, θα έχεις πάρει πούλο.

Αν δεν το έχεις κάνει, θα ξυπνήσει και θα σε διώξει. Κι η ίδια τακτική ισχύει για το δικό σου σπίτι, όπου μετά το σφύριγμα, θα φύγει, για να πάει να απλωθεί στο δικό του κρεβατάκι.

Ούτε πρωινά, ούτε cuddling, ούτε τριαντάφυλλα συνοδευμένα με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Εσύ και το hangover σου. Απλά, λιτά, μοναχικά κι απέριττα.

Ή είσαι απλά μια τσούλα –είτε αρσενική, είτε θηλυκή.Διότι, πουλάκι μου, αν ψάχνεις τον mr. ή την mrs. Right σε κλαμπόβια και τα συναφή και μετά του κάθεσαι κιόλας με τη μια, δεν το λες ότι σε κυνήγησε κιόλας. Ούτε ότι σε σεβάστηκε εσένα σαν ανθρώπινη ύπαρξη, ούτε ότι γοητεύτηκε από τα πνευματικά σου χαρίσματα.

Έχεις ήδη βγει με το σκεπτικό ότι θα ψαρέψεις γκομενάκι επειδή έχεις καύλες, έχεις ξετσιπωθεί κανονικά, τιγκαριστεί με άρωμα, οπότε μη με λες εμένα περί σεμνότητας, σεβασμού, αθωότητας και σοβαρής σχέσης, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να με κάνεις να γελάσω με την ειρωνεία που κουβαλάς πάνω σου.

Η μια περίπτωση όλο αυτό το νταλαβέρι να καταλήξει σε σχέση, είναι αν βρεθείτε μετά από καιρό σε χώρο που μπορείτε να επικοινωνήσετε ανθρώπινα και να γνωριστείτε. Κι αυτό, μόνο αν το σεξ που είχατε κάνει τότε, ήταν καλό. Και τα one-night δε φημίζονται για το 100% της επιτυχίας τους, όπως η από δίπλα περιγράφει.

Και αυτό δε μετράει για σχέση μετά το one-night stand. Ξέρετε γιατί; Γιατί το one-night stand είναι της μιας φοράς, δε σε ξέρω, δε με ξέρεις, δε θα τα ξαναπούμε ποτέ.

Αν τα ξαναπούμε, δε φταίει εκείνη η μια φορά, φταίει η τύχη.

Αν πάλι, μετά το σεξ, αποφασίσετε ότι θέλετε να τα ξαναπείτε, τότε, λυπάμαι, αλλά δεν ψάχνατε για one-night stand εξ’αρχής.

Α, και να μην ξεχάσω. Το είδαμε ετυμολογικά, ας το δούμε και στερεοτυπικά.

Ξέρετε γιατί οι γυναίκες έχουμε βγάλει όνομα στην πιάτσα ότι ακόμα και το one-night stand το περιμένουμε να καταλήξει σε σχέση; Φυσικά και ξέρετε, λόγω ορμονών που παρτάρουν.

Του άντρα, όμως, καμιά ορμόνη δεν παρτάρει. Για τον άντρα –μπορεί στερεότυπο, αλλά και μεγάλη αλήθεια– δε τίθεται καν το παραπάνω ερώτημα.

Δεν περιπλέκει καταστάσεις, τα έχει χαλαρά στο μυαλό του. Πηδάει και φεύγει, γιατί αυτό θέλει να κάνει, αυτοί είναι οι κανόνες και θα έπρεπε να το ξέρει και η γκόμενα και ο οποιοδήποτε, εν τέλει, που μπλέκεται σε one night.

Aν πιστεύεις σε σχέσεις, έρωτες και ρομαντζάδες και είσαι γυναίκα, τότε αμαυρώνεις το όνομά μας και επίσης, θα φας μεγάλο κορόιδεμα με τις μαλακίες που θα σε πει ο τύπος για να στον δώσει.

Και θα το ξαναπώ για να το τονίσω: Αυτοί είναι οι κανόνες! Ένα βράδυ στα όρθια.

Αν εσύ, τώρα, ψάχνεις την εξαίρεση, τι να σε πω. Τα θέλει ο κώλος σου.

Όμως μια συμβουλή. Know your audience.

 

Τα μπαρ πάντα τα θεωρούσα τους καλύτερους χώρους διασκέδασης, δεν είναι τόσο θορυβώδη όσο τα κλαμπ ούτε τόσο χαλαρά όσα οι καφετέριες.

Κάπου στο δεύτερο ποτό σου, έρχεται ένα τρίτο κερασμένο. Κοιτάς απέναντι από την μπάρα στο τραπέζι στο βάθος. Ψηλός, καστανός, ενδιαφέρον. Τον σταμπάρεις, τον γνωρίζεις και γυρνάς σπίτι μαζί του μπορώντας την επόμενη μέρα με ένα κεφάλι τούμπανο να κατηγορήσεις το αλκοόλ. Τι γίνεται, όμως όταν αυτή η ξεπέτα σου μπήκε στην λίστα πάνω απ’ όλες τις άλλες;

Ήταν ο χαρακτήρας του που σου κάνε ένα κλικ παραπάνω, ή οι γλώσσες των σώματών σας είχαν την τέλεια επικοινωνία; Δεν έχει σημασία όμως, διαγράφεις κάθε σενάριο από το μυαλό σου, γιατί μια ξεπέτα σχέση δεν γίνεται.

Έρχομαι τώρα εγώ, να στα αναιρέσω όλα αυτά.  

Εγώ απεχθάνομαι τις ταμπέλες όσο και τα πρωινά ξυπνήματα. Τις παίρνω, τις αναλύω και τις αναιρώ. Στο παράλληλο σύμπαν που ζω εγώ, το one night stand σου μπορεί να μην είναι μόνο μιας βραδιάς.

Πιστεύω πολύ στην δύναμη των σωμάτων και δίνω βάση στην επικοινωνία τους. Τα σώματα και οι κινήσεις μιλάνε και δείχνουν το πόσο ταιριάζουμε με τον άλλον, αφήνουν όλες τους τις αισθήσεις ενεργές για να νοιώσουν την αλληλεπίδρασή τους με όλη της την ένταση.

Πιστεύω στην δύναμη και την ένταση του σεξ άσχετα αν είναι τυχαίο ή προγραμματισμένο.Μέσα από την σεξουαλική επαφή φανερώνονται πολλά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την δημιουργία σχέσης.

Μέσα από αυτή την έντονη διέγερση των αισθήσεων φανερώνεται η επικοινωνία δυο ανθρώπων. Δεν είναι τα πάντα εγκεφαλικά, ούτε βγαίνουν από μέσα μας με την μορφή λέξεων, όπως αρεσκόμαστε να υποστηρίζουμε εμείς οι γυναίκες.

Η αλληλεπίδραση και η αλληλοσυμπλήρωση που έχουν δυο κορμιά κατά την ερωτική τους επαφή λειτουργούν σαν γέφυρες επικοινωνίας τους προς τον εγκέφαλο. Στέλνουν μηνύματα για το τί είναι καλό και τί κακό, τί όμορφο και τί άσχημο. Βρίσκεις, ακόμη μέσα στο σεξ, το πάθος, την έλξη και την καύλα. Είναι η έλξη που σας κάνει να μην μπορείτε να βγάλετε ο ένας τον άλλον από το μυαλό σας. Είναι το πάθος που χρωματίζει κατακόκκινη την κάθε σου μέρα. Είναι η καύλα που έχετε μεταξύ σας, που σας κάνει θηρία να ξαναβρεθείτε.

Έχουμε μάθει πλέον να λειτουργούμε μηχανικά σε όλες τις καταστάσεις, τις ονομάσαμε και τους δώσαμε ιδιότητες, ώστε να μην μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά τους. Σταματήσαμε να δρούμε αυθόρμητα και τρέξαμε να ελέγξουμε κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα και κάθε στιγμή, παύοντας να δίνουμε βάση στα ένστικτά μας.

Στο σεξ βρίσκεις και τον σεβασμό. Ο σεβασμός θα φανεί στα φιλιά που δειλά σου δίνει δίπλα στην μπάρα χωρίς να ξέρει τις προθέσεις σου, αλλά και στην ορμή και την ένταση με την οποία σου σκίζει τα ρούχα, όταν ξέρει πως αυτό θέλεις να κάνει.

Δεν θα είναι όλα τα συμπεράσματά σου σωστά, αλλά δεν θα είναι και όλα λάθος. Θα δώσεις βάση στην ενέργειά σας και την αίσθηση που σου δημιουργεί. Θα πρέπει να ξεπεράσεις τον ενθουσιασμό, τα ταμπού και τις προκαταλήψεις και να δεις πιο βαθιά στο αν πραγματικά υπάρχει αυτή η σπίθα μέσα σας που μπορεί να γίνει φωτιά ολόκληρη.

Τον έρωτα τον συναντάς καθημερινά, άλλες φορές περνάει απλά από δίπλα σου, άλλες κάθεται για καφέ από πίσω σου και απλά κρυφακούς τις συζητήσεις του και άλλες έρχεται μπροστά σου και σου φωνάζει να εμπιστευτείς τις αυθόρμητες ορμές σου, αυτές τις δυνατές και ξεκάθαρες ορμές.

Ο έρωτας δεν μπαίνει σε καλούπια ούτε έχει κρεμασμένες πάνω του ταμπέλες. Είναι αυθόρμητος και θυελλώδης. Θέλει να πάρεις ρίσκα γι’ αυτόν και να μην αρκεστείς στο να περιμένεις μερόνυχτα πάνω από το τηλέφωνο.

Βρες το θάρρος και το θράσος σου και ξεκίνα να πιστεύεις πως όλα είναι δυνατά. Εξάλλου, όπως θα έπρεπε να έλεγε ο τέταρτος νόμος της κίνησης του Νεύτωνα, αν ένα σώμα κινείται τόσο γαμάτα όσο το δικό σου, τότε σε παρακαλώ, δώσε μου τον αριθμό σου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *