Μπισκότα Red Velvet!

Υλικά:
Για τα μπισκότα:
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking soda
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή

Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το baking powder σε ένα μπολ.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε στο μίξερ το αβγό
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη.
BAKE VALENTINE (400 x 600)
5. Μόλις ζύμη ετοιμαστεί , αφαιρούμε τα 2/3 από τη ζύμη σε ένα ξεχωριστό μπολ , στο υπόλοιπο 1/3 της ζύμης ανακατεύουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι η ζύμη να έχει ομοιόμορφο χρώμα .

BAKE VALENTINE 1 (700 x 467) 6. Ανοίγουμε τη κόκκινη ζύμη σε φύλλο 3,5 εκατοστά πάχος. BAKE VALENTINE 2 (500 x 750)

 

7. Κόβουμε σε σχήμα καρδίας με ένα κουπάτ και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη για να κολλήσουν μεταξύ τους.

 

BAKE VALENTINE3 (700 x 467)

 

8. Με την ζύμη χωρίς χρώμα πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κολλάμε γύρο από τις καρδίες

 

BAKE VALENTINE4 (700 x 467)

 

9. Τυλίγουμε με ζελοφάν και τα σφίγγουμε για να ενωθούν οι 2 ζύμες

 

BAKE VALENTINE5 (700 x 467)

 

10. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα καλύτερα θα ήταν να μηνούν για περισσότερες ώρες

11. Κόβουμε σε φέτες

BAKE VALENTINE66 (500 x 546)

 

12. Τα τοποθετούμε σε νια λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτάσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18οο βαθμούς ΜΟΝΟ !!!

BAKE VALENTINE77

 

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο (όχι οτι θα χρειαστεί..)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *