Μπάνιο: Ο Δεκάλογος της Επιτυχίας!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε το μπάνιο έναν χώρο στον οποίο δεν θα είχατε πρόβλημα να μένετε όλο το 24ωρο.

Απλά πράγματα.  Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν θέλετε να είναι η αλλαγή σας, κρατήστε την απλή, πρακτική και πάνω απ’ όλα χαλαρωτική! Μην ξεχνάτε ότι το μπάνιο σας πρέπει να είναι τόσο πρακτικό όσο και όμορφο. Μην υπερβάλετε με πολλά διακοσμητικά στοιχεία και διάφορα χρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα spa είναι minimal και απλά.

Λευκό ή γκρι; Αν με την λέξη «μπάνιο» έχετε συνδέσει τη φρεσκάδα και την καθαριότητα, επιμείνετε στο λευκό! Ταιριάζει σε νιπτήρες, λεκάνες, μπανιέρες και φυσικά πλακάκια. Όσα χρόνια και αν περάσουν, το ολόλευκο μπάνιο δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα. Αν πάλι θέλετε το μπάνιο σας να είναι ένας ναός της χαλάρωσης και να έχει άρωμα από spa, τότε τα γκρίζα πλακάκια -ή σκούρα καφέ- θα του δώσουν την ζεν ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

Eνα σημείο για να κάθεστε ή να ακουμπάτε πράγματα δίπλα σας (πχ. ένα σκαμπό) θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο σε καθημερινή βάση.

Η τέλεια βροχή. Εάν θέλετε την πολυτέλεια της μεγάλης κεφαλής ντους που ρίχνει «βροχή», καλύτερα μην την τοποθετήσετε στο ταβάνι, αφού θα είναι δύσκολο να ξεφύγετε μετά από τη ροή του. Τοποθετήστε την στον τοίχο και θα δείτε ότι θα είναι πολύ πιο πρακτική!

Φωτίστε με μέτρο. Υιοθετήστε τον απαλό και χαλαρωτικό φωτισμό που προσφέρουν οι λαμπτήρες ρυθμιζόμενης έντασης. Θα έχετε όσο φως σας χρειάζεται για την περιποίησή σας και θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο. Μην έχετε πολύ ψυχρό φωτισμό, γιατί θα κάνει το χρώμα της επιδερμίδας σας να φαίνεται διαφορετικό απ’ ό,τι είναι και θα αλλοιώσει τα χρώματα του make-up. Αφήστε που δεν είναι καθόλου χαλαρωτικό. Χρησιμοποιήστε κεριά και ανάψτε τα όταν κάνετε μπάνιο ή ντους. Δεν θα πιστέψετε πόσο πολύ θα αλλάξουν τον χώρο και θα σας χαλαρώσουν.

Οι μικρές πολυτέλειες κάνουν μεγάλη διαφορά.

Μικρή πολυτέλεια. Οι μικρές πολυτέλειες κάνουν μεγάλη διαφορά! Προσφέρετε στον εαυτό σας πετσέτες καλής ποιότητας, ένα απαλό πατάκι, μυρωδάτα σαπούνια, αρωματικά αφρόλουτρα, αιθέρια έλαια καιδιάφορα σφουγγάρια. Δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, και όχι μόνο θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται πιο πλούσιο, αλλά θα σας προσφέρουν στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης.

Less is more. Αν το μπάνιο σας δεν έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο, μην το «πνίξετε». Περισσότερο από οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, το μπάνιο φαίνεται πολύ ακατάστατο αν έχει παντού διασκορπισμένα δεκάδες αντικείμενα και προϊόντα. Πολλά είδη που δεν είναι καθημερινής χρήσης μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και αλλού, πχ. στην ντουλάπα του διαδρόμου ή της βεράντας.

Καθίστε παρακαλώ. Φροντίστε να έχετε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να καθίσετε ή να ακουμπήσετε οτιδήποτε χρειαστείτε – είναι μια μικρή κίνηση που θα αναβαθμίσει το μπάνιο! Τα πιο εύκολα είναι ένα μικρό σκαμπό που θα μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε το χρειαστείτε ή ένα χτιστό παγκάκι μέσα στο ντους
 που θα σας βοηθάει όχι μόνο ν κάθεστε αλλά και να τοποθετήσετε όμορφα τα προϊόντα ομορφιάς σας.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για να ντύσετε τους τοίχους, καλύτερα μην το κάνετε στο μπάνιο αλλά στο WC.

Δοχεία με άποψη. Για τα αξεσουάρ ξεχάστε τα τυποποιημένα σετ και προτιμήστε μοναδικά και περίεργα δοχεία και αντικείμενα που θα διακοσμήσουν τον πάγκο σας και θα του δώσουν στιλ και “χρώμα”.

Ντύστε τον τοίχο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για να ντύσετε τους τοίχους, καλύτερα μην το κάνετε στο μπάνιο αλλά στο WC. Εκεί δεν υπάρχει ατμός από το ντους για να σας δημιουργήσει προβλήματα! Αν αποφασίσετε όμως να τοποθετήσετε ταπετσαρία ειδική για μπάνιο -από βίνυλ η άλλο συνθετικό υλικό- τότε τοποθετήστε την μακριά από τη ντουζιέρα ή την μπανιέρα.

Vintage αισθητική. Μη βιαστείτε να αντικαταστήσετε vintage πλακάκια και αντικείμενα αν δεν είναι κατεστραμμένα. Το πιο πιθανό είναι το μπάνιο σας να μην ξαναβρεί ποτέ τη γοητεία του κι εσείς να μην ξαναβρείτε ποτέ τα συγκεκριμένα στοιχεία. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα μπάνιο που έχει vintage στοιχεία, διαβάστε ένα από τα άρθρα μας για το πως μπορείτε να συνδυάσετε μοντέρνα και παλιά υλικά σε έναν χώρο.

Πηγή