karamela-ipop.gr_

Μους καραμέλα

θα σου γλυκάνει την ημέρα!

Υλικά:

  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ, στην κονσέρβα του
  • 60 γρ. κρόκους αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ασπράδια αυγών
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε κλειστή την συσκευασία του εβαπορέ σε μα κατσαρόλα γεμάτη με νερό.

Αφού κρυώσει το γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο γάλα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με 15 γρ. ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς με το χέρι μέχρι να πήξει το μείγμα, να πάρει ξανθό χρώμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία.

Επαναφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Στο μεταξύ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι.

Ενσωματώνουμε στο καραμελωμένο γάλα το μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια τη μαρέγκα και στο τέλος τη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *