Μία παραλλαγή του δημοφιλούς και αγαπημένου μας γλυκού
Υλικά (10-12 κομμάτια0
- 400 γραμ. σφολιάτα
- 100 γραμ. πουρέ κάστανου
- 100 γραμ. κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα:
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- Φλούδες σοκολάτας
- Μαρόν γλασέ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Σπάμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τον πουρέ του κάστανου.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε την κρέμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σταθεί.
- Φτιάχνετε 6 μιλφέιγ τριγωνικά, χρησιμοποιώντας 3 ψημένα τρίγωνα για το καθένα, απλώνοντας ανάμεσά τους κρέμα και φτιάχνουμε δύο στρώσεις.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γλυκών με την άχνη και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας και μαρόν-γλασέ.
-
May 18, 2023
-
May 18, 2023
-
May 18, 2023