Μια διαφορετική πρόταση για το πως να βάψετε τα αυγά σας!

 Αν δεν θέλετε και φέτος τα αυγά σας να είναι κόκκινα τότε κάντε τα πολύχρωμα! Μπορεί να σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • σύρμα
  • μια πένσα
  • αβγά
  • χρώματα,
  • ξύδι
  • λάδι

Πώς το κάνουμε:

1.) Ξεκινήστε βράζοντας τα αυγά σας .Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ξύδι. Μετά τα βράζετε κανονικά (5 λεπτά να βράζει το νερό, είναι αρκετά).

2) Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας σπάσει κανένα αβγό. Το ξύδι μαλακώνει το τσόφλι και το κάνει πιο ελαστικό, ενώ το αλάτι καθυστερεί τη βράση του νερού. Με το αλουμινόχαρτο εκτός των άλλων, δεν τσουγκρίζουν τα αβγά μεταξύ τους.

3) Τώρα είναι η ώρα της κατασκευής.  Πάρτε το σύρμα και με μια πένσα κάντε ένα κύκλο που να χωράει να κάθεται το αβγό. Την άλλη άκρη του σύρματος κάντε τη χερουλάκι.

4) Φτιάξτε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της και βάλτε τη σε ένα ποτήρι. Βάλτε το αβγό να κάτσει πάνω στο σύρμα που έχετε φτιάξει.

5) Βυθίστε το μισό αβγό στη βαφή και χρησιμοποιήστε το χερουλάκι του σύρματος έτσι ώστε να στερεώνεται στο χείλος του ποτηριού. Αφήστε έτσι το αβγό για 3 λεπτά. Μετά γυρίστε το και βουτήξτε το άλλο μισό σε άλλο χρώμα.

6) Με ανάλογο τρόπο μπορείτε να κάνετε και τρία χρώματα. Πρώτα ας πούμε βουτάμε το μισό αβγό στο κίτρινο και μετά βουτάμε τα 2/3 του αβγού στο κόκκινο. Έτσι έχουμε μια μεσαία λωρίδα πορτοκαλί. Ή κάνουμε όλο το αβγό κόκκινο και βουτάμε μετά τις δύο άκρες στο μπλε.

7) Τέλος τα περνάμε με μια πετσετούλα στην οποία έχουμε βάλει λάδι, για να γυαλίσουν (ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γυαλιστικό που περιέχουν κάποιες βαφές). Τα αυγά σας είναι έτοιμα!

Καλό Πάσχα!

Πηγή