Μητέρα ανακαλύπτει πως τα μωρά της θα γεννηθούν με σύνδρομο Down και αποφασίζει να τα δώσει για υιοθεσία

Η Julie McConnel ξαναπαντρεύτηκε, αλλά είχε ήδη τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της. Αυτή και ο νέος σύζυγός της, ο Dan, είχαν έναν γιο μαζί, και ήθελαν να του δώσουν μια μικρή αδελφή.

Το ζευγάρι κατάλαβε γρήγορα ότι δεν μπορούμε πάντοτε να σχεδιάσουμε τη ζωή μας ακριβώς όπως τη θέλουμε: Julie ήταν έγκυος με μη πανομοιότυπα δίδυμα αγόρια.

“Οι γυναίκες καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες να συλλάβουμε είναι λιγότερες, έτσι ήταν έκπληξη για μας το ότι περιμέναμε δίδυμα,” είπε η Julie στο Caters News.

Ωστόσο, μετά την ηλικία των 40, οι πιθανότητες μιας γυναίκας να κάνει παιδί με σύνδρομο Down αυξάνονται σε 1 στις 100. Η Julie και ο Dan αποφάσισαν να κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν οι γιοι τους θα γεννηθούν με το σύνδρομο… και βρήκαν ότι τα μωρά ήταν θετικά.

Η είδηση της εγκυμοσύνης της ήταν καταστροφική για το ζευγάρι. Η Julie αισθάνθηκε ότι στην ηλικία της, δεν θα μπορούσε να χειριστεί την ανατροφή δυο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Έτσι αποφάσισαν, πριν γεννηθούν, να τους δώσουν για υιοθεσία.

Η Julie McConnel ήταν ήδη μητέρα τεσσάρων παιδιών όταν έμεινε έγκυος τα δίδυμα στην ηλικία των 45 χρόνων.

Ήξερε θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές στον τοκετό στην ηλικία της, αλλά όταν έμαθε ότι οι αγέννητοι γιοι της θα έχουν το σύνδρομο Down, η Julie ανησύχησε.

“Η διαδικασία ήταν αγχώδης και ο υπέρηχος έδειξε ήδη αρκετά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των κηλίδων στην καρδιά τους και επιπλέον συσσώρευσης υγρού, οπότε δεν μας εξέπληξε η είδηση που μάθαμε δύο εβδομάδες αργότερα ότι και τα δύο αγόρια είχαν σύνδρομο Down,” είπε για την αμνιοπαρακέντηση. “Δεν ήταν απλά μια τρομακτική μέρα, αλλά και οι μήνες που ακολούθησαν αργότερα ήταν η πιο αγχωτική και αγωνιώδης περίοδος της ζωής μας.”

H Julie και ο σύζυγός της θεωρούν ότι ήταν πολύ μεγάλοι για να παρέχουν στα αγόρια με ειδικές ανάγκες την φροντίδα που τους άξιζε.

Δεν ήθελε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, έτσι η Julie αποφάσισε πως η υιοθεσία ήταν η καλύτερη επιλογή.

Το ζευγάρι βρήκε μια οικογένεια που είπαν ότι ήθελαν να υιοθετήσουν τα αγόρια, αλλά τα πράγματα γρήγορα άλλαξαν. Το ζευγάρι άρχισε να μην είναι τόσο θετικό στην ανατροφή των παιδιών, και άρχισαν οι αναβολές, ώσπου τελικά η υιοθεσία ακυρώθηκε.

Λαμβάνοντας αυτό ως ένδειξη, η Julie και ο Dan αποφάσισαν να εκπαιδευτούν την ανατροφή των παιδιών με σύνδρομο Down.

“Θέλαμε ο τρόπος που φροντίζαμε τα μωρά μας να είναι κατάλληλος για παιδιά με σύνδρομο Down,” είπε. “Συναντηθήκαμε με μερικές υπέροχες οικογένειες που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μαζί μας.”

Η Julie πρόσθεσε: “Ήταν δύσκολο για μένα να τα μάθω όλα αυτά όταν ήμουν έγκυος, αλλά έχω μάθει ακριβώς τι μου είπαν… τα οποία δεν είναι και τόσο τρομακτικά. Όταν τελικά είπαμε ότι δεν επρόκειτο να αφήσουμε το φόβο μας να σταθεί εμπόδιο, ήταν εύκολο να πάρουμε τη σωστή απόφαση.”

Αποφάσισαν να κρατήσουν τους γιους τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της Julie. Όταν ο Milo και ο Charlie γεννήθηκαν, όλοι αυτοί οι φόβοι είχαν υποχωρήσει.

“Τους ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που τους είδα,” είπε. “Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτούς. Νομίζω ότι θα μου έλειπαν κάθε μέρα αν είχαμε αποφασίσει να μην τους κρατήσουμε.”

“Δεν είχα ιδέα τι με περίμενε. Νόμιζα ότι η ζωή μου θα δυσκολέψει πολύ αλλά τελικά έκανα λάθος, και χαίρομαι που πήρα τελικά αυτή την απόφαση,” δήλωσε η Julie.

“Είναι ο κόσμος όλος για μένα.”

Πηγή