Μηλοπιτάκια νηστίσιμα!!

Για τη ζύμη: Σε λεκάνη βάζουμε δύο κούπες του τσαγιού ηλιέλαιο, ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, τέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρη, δύο κουταλάκια μπεικιν, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο όσο πάρει μέχρι να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια.

Για τη γέμιση: Σε μπωλακι στιβουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και βάζουμε μία μικρή χούφτα σταφίδες και μία μικρή χούφτα κρανμπερις.Τα αφήνουμε γύρω στα 15′ να μουλιάσουν. Τρίβουμε 3-4 μήλα. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρη, τέσσερις κουταλιές φρυγανιά, δύο κουταλάκια κανέλλα και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Χοντροτριβουμε δύο χούφτες καρύδια και τα βάζουμε κι αυτά. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και τα κρανμπερις.

Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη μας και ανοίγουμε σε στρογγυλά σχήματα. Κόβουμε με ένα φαρδύ ποτήρι (για να βγουν όλα ίδια)και τοποθετούμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο τους. Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψί.

Ψήνουμε στους 180′ αέρα 20 με 25′ Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα!

Έλλη Τριανταφύλλου

Πηγή