ΜΕΤΑΞΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ: 5 Σοκαριστικά Οφέλη Για Την Υγεία!

Το μετάξι του καλαμποκιού είναι αυτές οι ίνες που καλύπτουν το καλαμπόκι και μοιάζουν με μαλλιά. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, δεν θα τις ξαναπετάξετε ποτέ. Πρόκειται για τα νήματα που βρίσκονται κάτω από τον πράσινο φλοιό του εξωτερικού καλύμματος του καλαμποκιού.

Εδώ είναι μερικά από τα εκπληκτικά οφέλη που έχει το μετάξι καλαμποκιού για την υγεία.

1. Προλαμβάνει Τις Πέτρες Στα Νεφρά

Το μετάξι καλαμποκιού έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της πέτρας στα νεφρά από την αρχαιότητα. Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται από τη συσσώρευση μικρών κρυστάλλων. Αυτό βοηθά στη σωστή ροή των ούρων, αποτρέποντας της συσσώρευση κρυστάλλων. Ωστόσο, δεν αφαιρεί τις πέτρες που υπάρχουν ήδη στα νεφρά.

2. Βοηθά Στην Πήξη Του Αίματος

Περιέχει βιταμίνη Κ που βοηθά στην πήξη του αίματος. Η βιταμίνη Κ διασφαλίζει ότι δεν χάνετε υπερβολική ποσότητα αίματος από το σώμα σας όταν τραυματιστείτε, βοηθώντας έτσι την πήξη και την πρόληψη της απώλειας αίματος.

3. Ελέγχει Το Σάκχαρο Του Αίματος

Σε πολλές πρόσφατες μελέτες, το μετάξι καλαμποκιού έχει αποδειχθεί ως ένας παράγοντας που ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης και βοηθά στην αποκατάσταση βλαβερών κυττάρων στο πάγκρεας, όπου παράγεται η ινσουλίνη.

4. Ελέγχει Τη Χοληστερόλη

Ελέγχει επίσης τη χοληστερόλη στο σώμα. Η υψηλή χοληστερόλη οδηγεί σε πολλές καρδιακές παθήσεις. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση μεταξιού από καλαμπόκι μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε μακριά από ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά.

5. Διουρητικές Ιδιότητες

Έχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των υπερβολικών τοξινών και υγρών από το σώμα, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και μόλυνσης της ουροποιητικής οδού.

Το μετάξι του καλαμποκιού δεν μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι. Για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες, αρκεί να κάνετε τα εξής:

Βράστε νερό και προσθέστε τις μεταξένιες ίνες του καλαμποκιού. Μπορείτε να βάλετε χυμό λεμονιού για να βελτιώσετε τη γεύση.

Αποθηκεύστε το μετάξι καλαμποκιού σε ένα βάζο γεμάτο νερό και τοποθετήστε το σε άμεση επαφή με τον ήλιο για μία μέρα. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο μέλι και πιείτε το.

Χρησιμοποιήστε μόνο βιολογικά καλαμπόκια, όχι εκείνα που είναι ψεκασμένα με φυτοφάρμακα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν συνιστάται η υπερβολική κατανάλωση μεταξιού καλαμποκιού. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή.

Πηγή