Υλικά
- 350γρ. μέλι
- 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 10γρ. μπέικιν
- 2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
- 100γρ. γάλα κρύο
- 40γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο (καρύδια και σύκο γλυκό προαιρετικά)
Εκτέλεση Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη
μέχρι να λιώσουν,χωρίς να βράσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι-μπέικιν κι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα και ρίχνουμε τ’ αβγά,το γάλα και όλα τα μπαχαρικά. Τέλος,προσθέτουμε το μέλι,ζεστό,σιγά-σιγά, ανατεύοντας με τον αβγοδάρτη.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30εκ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40.
Προσέχουμε να μην καεί,γιατί αρπάζει εύκολα. Διατηρείται στο ψυγείο καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη. Είναι ένα εύκολο και πολύ υγιεινό κέικ που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας για πρωινό.