melomena-mpoutakia-kotopoulo-650 (500 x 342)

Μελωμένα & πεντανόστιμα! Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με γλάσο μελιού

Είσαι έτοιμος να εντυπωσιάσεις τους πάντες στο κυριακάτικο τραπέζι; Ανέλαβε δράση, μπες στην κουζίνα και μεγαλούργησε με μπουτάκια κοτόπουλου… βουτηγμένα στο μέλι.

Υλικά

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου

  • ½  φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι

  • ½  φλιτζ. σάλτσα σόγιας

  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή

  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου

  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το ελαιόλαδο, το μέλι, τη  σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνω κατά μέρος.

Πλένω τα μπουτάκια, τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζω στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν.

Για το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Βγάζω τα μπουτάκια από το γλάσο και τα απλώνω στο λαδωμένο ταψί. Ψήνω για 40 – 45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζω σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα.