καπνιστό σολομό

Μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και καπνιστό σολομό

Λαχταριστό πιάτο με έντονο άρωμα και γεύση

Υλικά  (2-4 άτομα)

  • 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι ολικής αλέσεως
  • 350 γραμμάρια ντομάτες
  • 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια βασιλικό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. Συνεχίζοντας, προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά.
  3. Έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ντομάτας αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
  4. Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *