Μακαρόνια

Μακαρόνια με μανιτάρια, κιμά κοτόπουλου και παρμεζάνα

Πάντα υπάρχει χρόνος για μία μακαρονάδα και ακόμη περισσότερη διάθεση. Αυτό που μου αρέσει στο πιάτο αυτό είναι ο κιμάς κοτόπουλου μέσα στην σάλτσα που δίνει απίστευτη γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.

Είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλους ενώ μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο υλικό ή μπαχαρικό θέλετε.

Μακαρόνια με μανιτάρια, κιμά κοτόπουλου και παρμεζάνα. Νοστιμότατα…

Υλικά:

  • 400γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450γρ. μικρά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 230γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα (450γρ.) ντομάτα σε κύβους , αστράγγιστες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι ο κιμάς κοτόπουλου να ψηθεί.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τους χυμούς τους και αφήνουμε να πάρει βράση.
  5. Μειώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε την μισή παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το σχοινόπρασο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *