Μάθετε πώς να αποστειρώνετε και να καθαρίζετε το στρώμα και τα μαξιλάρια σας

Το να έχουμε ένα καθαρό σπίτι ελεύθερο από ακάρεα, είναι προτεραιότητα για όλους μας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο. Μάθετε πώς να καθαρίζετε το στρώμα και τα μαξιλάρια σας σε αυτό το άρθρο.

Το να έχουμε ένα καθαρό σπίτι ελεύθερο από ακάρεα είναι προτεραιότητα για όλους μας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο. Όπως το πώς να καθαρίζετε το στρώμα και τα μαξιλάρια σας. Είναι και αυτές περιοχές που τείνουμε να ξεχνάμε ή που δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε.

Το ζήτημα είναι ότι είναι πολύ σημαντική διαδικασία, καθώς μιλάμε για το μέρος στο οποίο κοιμόμαστε. Παρότι τα σεντόνια και τα σκεπάσματα τα προστατεύουν, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πώς να την κάνετε.

Το να αγνοείτε αυτή τη διαδικασία όχι μόνο χειροτερεύει τις αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα ή αλλεργίες, επηρεάζει και την εμφάνισή τους.

Επιπλέον, όταν έχουμε μεγάλες ποσότητες σκόνης στο σπίτι μας, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ποιότητα του ύπνου μας. Όλο αυτό εξαιτίας της ύπαρξης μικροοργανισμών οι οποίοι σας αποτρέπουν από το ν’ αναπνέετε σωστά.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά εναλλακτικά χημικά για αυτόν τον σκοπό, οι πιο υγιεινοί τρόποι να αποστειρώνετε και να καθαρίζετε το στρώμα και τα μαξιλάρια σας εύκολα είναι επίσης και οι πιο φυσικοί.

Είναι οι πιο υγιεινοί για το σώμα μας και γι’ αυτό είναι εκείνοι που δημιουργούν τις λιγότερες παρενέργειες. Στο άρθρο αυτό, θα δούμε πώς να το κάνετε!

Πώς να αποστειρώνετε και να καθαρίζετε το στρώμα σας

Πρώτον, προτείνουμε να μη φτιάχνετε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνάτε.

Αναρωτιέστε γιατί; Όταν αποφασίζουμε να το κάνουμε μόλις ξυπνάμε, κλείνουμε τα σεντόνια και μαζί τους, ό,τι κατοικεί σ’ αυτά και στο στρώμα.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα αφήνουμε ν’ αναπνέουν και να παίρνουν λίγο φως του ήλιου. Αυτό είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός των μικροβίων. Έτσι, μέχρι να επιστρέψετε για να φτιάξετε το κρεβάτι σας, πολλά από αυτά θα έχουν εξαφανιστεί.

Εάν αναζητάτε μια περισσότερο επιθετική λύση, απλώς αφήστε τα έξω για μια μέρα!

Είναι ωστόσο πιθανό, να χρειαστεί κάτι πιο έντονο. Σ’ αυτή την περίπτωση, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και απολυμαντικά αιθέρια έλαια.

Συστατικά

 • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμ.)
 • 2 σταγόνες από:
  • θυμαρέλαιο
  • αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
  • έλαιο λεβάντας

Πώς να το κάνετε

 • Πρώτα, ανακατεύετε απλώς τη μαγειρική σόδα με τα υπόλοιπα έλαια.
 • Έπειτα, με ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε όλο το μείγμα στην επιφάνεια του στρώματος και αφήστε το να δράσει για 2 ώρες.
 • Μετά το πέρας του χρόνου, περάστε από πάνω την ηλεκτρική σκούπα έτσι ώστε να μη μείνουν υπολείμματα.

Με αυτόν τον τρόπο, το στρώμα σας θα είναι σαν καινούργιο και έτοιμο ώστε να αναπνέετε εύκολα και άνετα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα βάλει τέλος στο αίσθημα του «ξυπνάω περισσότερο κουρασμένος/νη απ’ ότι όταν έπεσα για ύπνο»!

Εάν αυτή ήταν η πηγή του προβλήματος, η καλή ξεκούραση είναι εγγυημένη.

Αποστειρώστε εύκολα τα μαξιλάρια σας

Τώρα, θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να καθαρίσετε εύκολα τα μαξιλάρια σας. Στην περίπτωση αυτή, έχουμε την ανεκτίμητη βοήθεια του πλυντηρίου ρούχων.

Εκτός από αυτό, θα σας δείξουμε κάποιες λύσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Παρότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ένα αρωματισμένο απορρυπαντικό, σας προτείνουμε αυτή τη μέθοδο. Ο λόγος είναι απλός: θα αποφύγετε τη μόλυνση του αέρα του σπιτιού σας από τα τεχνητά χημικά.

Υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις των επιπέδων οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπό αυτή την έννοια, είναι απαραίτητο να αερίζουμε καλά και να φροντίζουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Συστατικά

 • Μισή κούπα μαγειρική σόδα (50 γραμ.)
 • Μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι (10 ml)

Πώς να το κάνετε

 • Έχετε μονάχα να βάλετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο μαζί με το παραπάνω μείγμα και θα τα αποστειρώσετε εύκολα.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία για να τα στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Στεγνώστε τα στον ήλιο για να απαλλαγείτε από την υπόλοιπη υγρασία ή τα μικρόβια.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, θα αποστειρώσετε εύκολα το στρώμα και τα μαξιλάρια σας. Δε θα χρειαστεί να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Εάν αυτά δεν είναι αρκετά, οι διαδικασίες αυτές θεωρείται ότι φροντίζουν το περιβάλλον.

Να θυμάστε πως η ύπαρξη του πλανήτη μας, σας επιτρέπει να χαμογελάτε, να αγκαλιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να χορεύετε και να ζείτε. Γι’ αυτό, αξίζει να του φερόμαστε με τον μεγαλύτερο σεβασμό πάντα.

Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε άλλα «πράσινα» μέτρα ή τα πιο «πράσινα» που μπορείτε για την προσωπική σας φροντίδα, όπως επίσης και για το σπίτι σας.

Πηγή