Μάθετε πως να φτιάξετε καραμελά γάλακτος εύκολα οικονομικά και Γρήγορα-Ο ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Υπέροχο καραμέλας γάλακτος, εύκολο, απλό, χρήσιμο, για χίλιες δύο χρήσεις… για παγωτά, για τούρτες, για τζιζ κέικ, για γλυκές κρέπες, για τάρτες, για γαρνίρισμα πολλών γλυκισμάτων, και πού δεν πάει!!

Όσες φορές έχω καραμελώσει ζαχαρούχο γάλα, το έχω κάνει με τη γνωστή μέθοδο του βρασίματος της κονσέρβας μέσα σε νερό που το καλύπτει.

Αυτή τη φορά, καραμέλωσα ζαχαρούχο γάλα με διαφορετικό τρόπο. Είναι τελικά ο ποιο εύκολος και γρήγορος τρόπος. Δεν χρειάζεται να βράζετε τόσες ώρες και να ξοδεύετε τόσο ρεύμα.

Βράσιμο σε κατσαρόλα αντικολλητικό 

Υλικά:

karamela-galaktos (1) (700 x 479)

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

Αδειάζετε το περιεχόμενο της κονσέρβας σε κατσαρολάκι αντικολλητικό. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύετε συνέχεια.

karamela-galaktos (2) (700 x 467)

Πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια για να μην πιάσει.

Σκεφτείτε καθώς θα ελέγχετε την πυκνότητά του, ότι όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο.

Αν ταιριάζει στην συνταγή που θα την χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε και λίγη κανέλα.

karamela-galaktos (3) (700 x 467)

Σε περίπτωση που σας βγει πολύ πηκτή η καραμελά ξαναβάλτε την στη φωτιά, προσθέστε φρέσκο γάλα και ανακατέψτε καλά

karamela-galaktos (4) (700 x 626)

Εναλλακτικά: Πρόσφατα διάβασα και τον εξής πολύ-πολύ πιο απλό τρόπο για να πετύχουμε την καραμέλα γάλακτος, χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων! Απλώς ο συγκεκριμένος τρόπος θέλει προσοχή και να είμαστε από πάνω. Αδειάζω το περιεχόμενο από την κονσέρβα μέσα σε ένα μπολ, ανθεκτικό στο microwave. Ψήνω στον φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία σκάλα για 2΄. Βγάζω κι ανακατεύω. Επαναλαμβάνω για άλλα 2′. Βγάζω κι ανακατεύω. Βάζω σε μεσαία προς χαμηλή ένταση τώρα και ζεσταίνω για 16′-24′, βγάζοντας κι ανακατεύοντας τακτικά.