Μάζεψαν 420.000 ευρώ για την θεραπεία της κόρης τους και τα ξόδευαν σε ακριβά εστιατόρια και ψώνια. Πως τους ανακάλυψε η αστυνομία

Ο Φερνάντο Μπλάνκο και η σύζυγος του Μαργκαρίτα κατάφεραν να μαζέψουν 420.000 ευρώ μέσα σε έξι χρόνια, κάνοντας τον κόσμο να τους λυπηθεί για την άρρωστη κόρη τους. Το ανήλικο κορίτσι, όντως πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, η οποία όμως δεν επιδέχεται κάποια ιδιαίτερη θεραπεία. Οι δυο γονείς ξόδευαν αλόγιστα τα χρήματα σε διασκεδάσεις και καλή ζωή, προσφέροντας μόλις 20 χιλιάδες για της ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της κόρης τους.

Η 14χρονη Νάντια πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή, που ονομάζεται τριχοθειοδυστροφία, αλλά δεν θεραπεύεται παρά μόνο μετριάζεται. Τα συμπτώματά της είναι αδύναμα μαλλιά και νύχια, ευαισθησία στο φως, λεκτικά και νοητικά προβλήματα και ενδεχόμενο πρόωρο θάνατο.

Το ποσό των 420.000 δολαρίων συγκεντρώθηκε έπειτα από έκκληση του ανδρόγυνου, καθώς επρόκειτο να νοσηλευτεί σε ειδική μονάδα των ΗΠΑ. Όμως, η κλινική που ανέφεραν συστηματικά, δεν υπήρχε καν. Το ίδιο συνέβη και με αντίστοιχες επεμβάσεις οι οποίες υποτίθεται πως έγιναν στο Χιούστον, αλλά και στη Γαλλία, αλλά ούτε αυτά τα νοσοκομεία που είχαν κατονομάσει δεν υπήρχαν. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στην σύλληψη τους είναι ότι η 14χρονη δεν είχε διαβατήριο.

Ο Μπλάνκο καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης ενώ η μητέρα σε 3,5

Πηγή