Λιαστές ντομάτες σπιτικές !!!

Για νοστιμιά στις σαλάτες και τις  σάλτσες μας !!!

Υλικά

  • Ντοματίνια Κρήτης
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Σκόρδο
  • Κάπαρη
  • Βασιλικός..δεντρολίβανο..δάφνη
  • Αλάτι όχι πολύ, και πιπέρι

Πλένω τα ντοματίνια. Τα κόβω στα 2 κ τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό κ ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύω με τα χέρια. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω.

Ψήνω για περίπου 5 ώρες στους 120 Μετά τα βάζω σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο, λίγο κάπαρη. Τα σκεπάζω με ελαιόλαδο κ 1 κουταλιά γλυκού ξύδι. Εγώ για σιγουριά τα φυλάσω στο ψυγείο.!!

Gogo Samiou-

Πηγή