ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 4 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)
- 1 κούπα αλεύρι (100γρ.)
- 50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο τύπου Λούρπακ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ μπέικιν
-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζω το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με δόσεις το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Τέλος ρίχνω το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά.Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι 22 εκ.στρωμένο με λαδόκολλα(δεν βουτυρώνω) και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περίπου το τσεκάρω.
Αφού κρυώσει καλά το χωρίζω σε 2 δίσκους.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
- 120 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
- 3/4 κούπας (150γρ.) ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
- 1 βανίλια
-Βάζω όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα..Την αδειάζω σ’ ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Όταν κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει.
- 100 γρ.σοκολάτα μαύρη
- 100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
- 80 γρ.γάλα φρέσκο 1 κ.σ μαργαρίνη