Λαγάνες Αφράτες σπέσιαλ !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Υλικά για 2 λαγάνες

  • 2 κούπες μεγάλες αλεύρι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 ξηρή μάγια
  • λίγο ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • σουσάμι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • εγώ προσθέτω στην ίδια συνταγή και 1 κουταλιά της σούπας ούζο –προαιρετικά –

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα,ανοίγουμε λακουβίτσα και ακριβώς από πάνω κρατάμε την κούπα το χλιαρό νερό στο οποίο ρίχνουμε μέσα την μάγια και την ζάχαρη και την αφήνουμε.2 λεπτά να αφρίσει και την ρίχνουμε στο αλεύρι! Ρίχνουμε και το αλάτι γύρω γύρω όχι πάνω στην μάγια ανακατεύουμε με πιρούνι ρίχνουμε και το λάδι.

Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα και το μπολ στα τοιχώματα του λάδι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη ,πετσέτα για 1 ώρα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και πάνω στην λαδόκολλα στο ταψί τους δίνουμε το σχέδιο,κάνουμε τρυπούλες με.τα δάχτυλα και μπόλικο σουσάμι.

Αφήνουμε 15 λεπτά στο ταψί πριν ψήσουμε! Ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.για.30 λεπτά! Ανάλογα τον φούρνο!

Tzeni Tsanaktsidou‎

Πηγή