Κόψε 500 θερμίδες την ημέρα με 8 τρόπους

Πασχίζεις να κόψεις θερμίδες από την διατροφή σου, ιδρώνοντας στο γυμναστήριο και πεινώντας όλη μέρα, αλλά μετά από λίγες μέρες ξεκινάει ξανά η «κατρακύλα»;

Υπάρχουν 8 τρόποι να κόψεις 500 -ολόκληρες- θερμίδες χωρίς να τρέχεις για ώρες στο διάδρομο ή να τρως μόνο καρότα.

  • Καφές και ζάχαρη, ποτέ ξανά

Κόψε 500 θερμίδες 2

Aν έχεις συνηθίσει τον καφέ σου μέτριο ή ακόμη και μαύρη ζάχαρη, τότε θα πρέπει να τηνθυσιάσεις για το καλό της σιλουέτας σου.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμη και ένας σκέτος λάτε, με γάλα, μπορεί να έχει 220 θερμίδες. Οπότε ένα πρώτο βήμα είναι να πίνεις τον καφέ σου εντελώς σκέτο! Τουλάχιστον θα ξυπνάς πιο εύκολα.

  • Μπέργκερ όχι, μπέργκερ λαχανικών ναι

Δεν χρειάζεται να κόψεις την αγαπημένη σου αμαρτία, χρειάζεται όμως να την φέρεις στα μέτρα σου. Αν νομίζεις, λοιπόν, πως το ψωμάκι κάνει όλη την ζημιά στο μπέργκερ, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χόπκινς αναφέρει πως αν αντικαταστήσεις το κρέας με κάτι άλλο (π.χ μανιτάρια), τότε μπορείς να γλιτώσεις μέχρι και 444 θερμίδες. Δεν είναι και λίγες.

  • «Χώρισε» με τα αναψυκτικά

Κόψε 500 θερμίδες 3

Προκαλούν κυτταρίτιδα, έχουν διάφορα χρωστικά, γλυκαντικές ουσίες και θερμίδες. Προτίμησε έναν χυμό, ένα τσαί ή ακόμη καλύτερα νερό με λεμόνι και γλίτωσε μέχρι και 300 θερμίδες.

  • Μάσα αργά

Όσοι λένε πως η αργή μάσηση της τροφής βοηθάει δεν έχουν άδικο. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε πως αν τρως πιο αργά απ΄όσο συνηθίζεις, νιώθεις πιο γρήγορα πλήρης και έτσι αφήνεις στο πιάτο σου τις τελευταίες 100 θερμίδες.

  • Παίξτο…νευρική

Είσαι κολλημένη όλη μέρα στο γραφείο, ξέρωντας πως δεν καις καμία θερμίδα. Κι όμως οι άνθρωποι που κουνιούνται στο γραφείο ( π.χ νευρικά το πόδι, τα χέρια) μπορεί να κάψουν ακόμη και 300 θερμίδες περισσότερο απ΄όσους κάθονται ακίνητοι. Επίσης μην υποτιμάς τις μικρές βόλτες στο γραφείο.

  • Και ναι… κοιμήσου

Μία αμερικάνικη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται περίπου 7-8 ώρες την ημέρα λαμβάνουν την ημέρα 300 θερμίδες λιγότερο απ΄όσους κοιμούνται περίπου 4-5 ώρες και γυμνάζονται κιόλας.

  • Λάδι καρύδας παντού

Κόψε 500 θερμίδες 4

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 15-30γ. Ελαίου καρύδας, αυξάνει την καύση του λίπους, πράγμα που σου κόβει ταυτόχρονα 120 θερμίδες την ημέρα. Έτσι μπορείς να αντικαταστήσεις το λάδι που χρησιμοποιείς με το λάδι καρύδας στα καθημερινά σου γεύματα.

  • Μάσησε τσίχλα, όταν μαγειρεύεις

Όχι μόνο θα σε κάνει να κάψεις μερικές θερμίδες παραπάνω, αλλά θα σε εμποδίσει από το τσιμπολόγημα. Επίσης γενικά ετοιμάζοντας εσύ τα γεύματά σου γλιτώνεις περίπου 200 θερμίδες από το να δειπνήσεις έξω.

Πηγή:bovary.gr