Κυδώνι γλυκό του κουταλιού 1

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 500 γραμμ. καθαρισμένα κυδώνια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 500 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • χυμός από 1/2 λεμό

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.

2. Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.

3. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.

4. Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

via

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *