Κρύο κέικ σοκολάτας με μπισκότο

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για την Βάση

  • 50 γραμμάρια σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
  • 50 γραμμάρια βούτυρο

Για την Κρέμα

  • 20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 20 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.

Σε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε την κρέμα λιώνοντας αρχικά το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ύστερα προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε.

Μαλακώνουμε ελαφρώς το ανθότυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Ύστερα τοποθετούμε στο μείγμα της σοκολάτας, πάνω από τα μπισκότα.

Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται φούρνο, τρώγεται κρύο.

Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το κέικ σας, πριν σερβίρετε ραντίστε με σιρόπι φράουλας!

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *