krema-patiserin (700 x 476)

Κρέμα πατισερί !!

ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ πλήρες γάλα
  • 200γρ κρέμα γάλακτος 
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 300γρ ζάχαρη
  • 60γρ κορν φλαουρ
  • 1 στικ βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας, ρίχνουμε στο γάλα το μίγμα αυγών, ζάχαρης και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια αφαιρούμε απο την φωτιά και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι.Αλάζουμε σκέυος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η κρέμα μας είναι έτοιμη.Μπορείτε να την φάτε και με κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ