κοτόπουλο

Κοτόπουλο με προσούτο

Συστατικά

  • 4 παϊδάκια κοτόπουλου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 60 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε 8 πολύ λεπτές φέτες
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι κορνφλάουρ
  • Φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

 

  • Ρίξε στο κοτόπουλο αλάτι και βάλε 3 φύλλα φασκόμηλου σε κάθε παϊδάκι.
  • Τύλιξε 2 φέτες προσούτο γύρω από κάθε παϊδάκι.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άστο να μείνει ζεστό.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ.
  • Πρόσθεσε το μείγμα με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι για να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σέρβιρε με φέτες λεμόνι, αν το θέλεις.

 

 

Λατρεύεις το προσούτο; Πρόσθεσέ το στο κοτόπουλό σου με αυτή τη συνταγή! Θερμίδες: 202