Κοντοσούβλι κοτόπουλου με σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι του Βασίλη Καλλίδη!!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Κοντοσούβλι κοτόπουλου το οποίο συνόδευσε με μια Πλιγουροσαλάτα ρόδι. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά:

  • 1,5 κοτόπουλο Πίνδος, κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λάδι. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο και τρίβουμε μέσα και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε απαλά και περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια. Ψήνουμε πάνω σε μια σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

Πλιγουροσαλάτα ρόδι

  Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 10 ντοματίνια
  • 1 ρόδι
  • 5-6 φρ. κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 ματσάκια μαϊντανός
  • 1 αγγούρι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 μεγάλη αραβική πίτα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 3 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και βάζουμε μέσα στο νερό το πλιγούρι. Ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το πλιγούρι να σταθεί τουλάχιστον μία ώρα.

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ντοματίνια σε κυβάκια μέσα στο μπολ με το πλιγούρι, μαζί με τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το αγγούρι και την πιπεριά σε ψιλά κυβάκια. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και το ελαιόλαδο . Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε μια πίτα αραβική στο φούρνο να ξεραθεί. Τελευταία στιγμή θρυμματίζουμε την πίτα μεσα στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με το ρόδι.

Πηγή