Κολοκυθοανθοί τηγανητοί Ο τέλειος μεζές για το καλοκαίρι!!!

Υπέροχοι και τραγανοί! Αν τους βουτάς και σε τζατζίκι είναι κάτι σαν αυτό που λέει η διαφήμιση …δεν τρως ποτέ ένα…. Ας δούμε όμως τα υλικά και την διαδικασία….

Υλικά

  • Κολοκυθοανθοί 20-30 τεμάχια
  • αν θέλετε και ένα κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • καλαμποκέλαιο για τι τηγάνισμα

Υλικά για τον χυλό

  • 1,5 κούπα αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο
  • νερό

Εκτέλεση

Ξεκινήστε την διαδικασία με τον χυλό. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι.Στην συνέχεια προσθέστε το νερό σιγά μέχρι να έχετε την πυκνότητα που θέλετε.Τέλος ρίξτε το καλαμποκέλαιο και αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί. Συνεχίζουμε με το πλύσιμο των ανθών.

Αφήστε λίγο να στραγγίξουν. Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το καλαμποκέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί ,όχι να κάψει.

Βουτήξτε τους ανθούς καλά μέσα στον χυλό και μετά τηγανίστε τους.

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε έτσι και κολοκυθάκια κομμένα.

Αφού πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα αφήστε τους σε απορροφητικό χαρτί για 1-2 λεπτά. Σερβίρονται ζεστοί και με απαραίτητη συνοδεία τζατζικιού… Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!

Πηγή