chinois890

Κινέζικο μοσχάρι με σάλτσα σόγιας!

Είναι μια συνταγή εξπρές που θα σας δώσω. Θέλει κάτι λιγότερο από 20 λεπτά συνολικά ώσπου να βάλετε αυτό το υπέροχο φαγητό στο πιάτο σας, ή στο μπολ σας.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες, μη φοβάστε τα υλικά, δοκιμάστε τα, έστω για πρώτη φορά!

chinois-s2os

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κομμάτια μοσχάρι φιλέτο
  • 3 κουταλιές σούπας σόγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 καρότο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού nuoc-mâm (στα σούπερ μάρκετ)
  • Λίγους σπόρους σουσάμι
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι από σουσάμι
  • Φρέσκο κόλιαντρο
  • Ολα αυτά τα υλικά τα πουλάνε σε σούπερ μάρκετ και ασιατικά καταστήματα

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες

chinois3jpg

  • Κόψτε τα φιλέτα σε λωρίδες, κάπως έτσι

boeuf chinois- 4

 

  • Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το κρέας με το λάδι
  • Ανακατέψτε και αφήστε να ροδίσει για 3 λεπτά το πολύ
  • Ρίξτε τα λαχανικά και αφήστε τα να πάρουν χρώμα όλα μαζί, άλλα 3 λεπτά
  • Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα ψαριού, άλλα 3 λεπτά
  • Είναι έτοιμο!
  • Ψιλοκόψτε και ρίξτε από πάνω φρέσκο κόλιαντρο
  • Σερβίρετε με ρύζι κανονικό, με ρύζι μπασμάτι αρωματικό, με νουντλς ασιατικά

chinois-s2os

Μακαρόνια κινέζικα

Αγοράστε ένα πακετάκι μακαρόνια κινέζικα

Βράστε τα για 5 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που βράζει

Σουρώστε τα και κρυώστε τα κάτω από νερό της βρύσης

Βάλτε τα στο γουόκ μαζί με το κρέας και σερβίρετε