Κατηγορούν την Adele ότι έκλεψε τραγούδι Κούρδου καλλιτέχνη (video)

Κατηγορούν την Adele ότι έκλεψε τραγούδι Κούρδου καλλιτέχνη (video)

Είναι το Μillion years ago αντιγραφή;

Κάποια τουρκικά σάιτ ισχυρίζονται ότι το τραγούδι «Million Years Ago» της Adele είναι αντιγραφή του τραγουδιού «Acilara Tutunmak», που ερμήνευσε ο Κούρδος τραγουδιστής Ahmet Kaya το 1985.

Κάπως έτσι η διασημότερη αυτή τη στιγμή τραγουδίστρια του πλανήτη εμπλέκεται για πρώτη φορά σε ένα «σκάνδαλο» πνευματικών δικαιωμάτων μετά τους ισχυρισμούς ότι το τραγούδι «Million Years Ago» είναι αντιγραφή του τραγουδιού «Acilara Tutunmak». Αρκετοί θαυμαστές του Kaya έχουν οργιστεί και κάποιοι εξ αυτών που γράφουν στο Twitter φαίνεται πως είναι εξοργισμένοι, καθώς αρκετά επιθετικά σχόλια το κατακλύζουν, όπως: «Η Adele έκλεψε από εμάς».

[su_spacer]

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=Y2J017jFtWI”]

Ο Ahmet Kaya πέθανε το 2000 στο Παρίσι, εξορισμένος από την Τουρκία επειδή ήταν Κούρδος. Σύμφωνα με τον Τούρκο κριτικό μουσικής Naim Dilmener τα δύο τραγούδια μοιάζουν. Όπως ο ίδιος σχολίασε: «Δεν νομίζω πως η Adele άκουσε το τραγούδι του Kaya και το αντέγραψε επίτηδες».

Θέση πήρε και η χήρα του Kaya, Gülten Kaya, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι η διάσημη τραγουδίστρια θα έκανε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Αν, όμως, το έκανε, τότε πρόκειται για κλοπή».