Κατασκευή Πρωτομαγιάτικου στεφανιού! Φτιάξτε το μόνοι σας.

Αχ πρωτομαγιά! Δεν άργησε να έρθει, τι λέτε; Και την πρωτομαγιά πρέπει να βγούμε να πιάσουμε το Μάη, τέλεια ευκαιρία να πάμε μία όμορφη μακρινή βόλτα να μαζέψουμε τα λουλούδια μας, να χαρούμε τα χρώματα, τη ζέστη, τον ήλιο. Και αφού μαζέψουμε τα λουλουδάκια μας σύμφωνα με το έθιμο συνέχεια έχει η κατασκευή του πρωτομαγιάτικου στεφανιού που θα κρεμάσουμε σπίτι μας! Δεν πιστεύω να το αγοράσετε έτοιμο, εδώ θα το φτιάξουμε παρεούλα.

Αρχικά μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το σκελετό με σύρμα ή με 2 συρμάτινες κρεμάστρες τις οποίες θα τις ανοίξετε σε κυκλικό σχήμα και θα τις πιάσετε μεταξύ τους με σύρμα ή ταινία για να είναι γερή η βάση σας.

Στη συνέχεια αρχίστε να τοποθετείτε πάνω στο σκελετό τα λουλούδια σας, στερεώνοντας με ψιλό σύρμα ή με ταινία τα κοτσανάκια τους. Συνεχίζετε περιμμετρικά. Προσέχετε κάθε φορά το επόμενο λουλούδι που βάζετε να καλύπτει το κοτσανάκι του προηγούμενου. Τοποθετήστε όσα λουλούδια θέλετε ανάλογα με το πόσο πλούσιο ή όχι θέλετε να φαίνεται.

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε τα στεφάνια σας είναι να φτιάξετε το σκελετό του στεφανιού σας με λεπτά κλαδάκια ή κληματόβεργες. Εαν είναι πολύ ξερά μπορείτε να τα βυθίσετε για λίγο σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να μην σπάνε κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Τα κλαδάκια τα πλέκετε και τα στερεώνετε με λεπτό σύρμα.
Όμορφα είναι και τα χλωρά κλαδιά πχ απο ελιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί με τα φύλλα έτσι ώστε να σας δώσουν μία φυσική πρασινάδα στο σκελετό σας.

Φτιάξτε μπουκετάκια απο λουλούδια, πιάστε τη βάση τους με σύρμα,

και αρχίστε να τα τοποθετείτε πάνω στο στεφάνι σας. Εαν χρειαστεί στερεώστε με σύρμα ή πετονιά.

Τρίτος και τελευταίος τρόπος για σήμερα. Με σφουγγάρι ανθοδετικής. Το βρέχουμε να μαλακώσει και στη συνέχεια καρφώνουμε πάνω τα λουλούδια μας. Το θετικό με το συγκεκριμένο τρόπο είναι πρώτον η ευκολία και η ταχύτητα που μπορούμε να φτιάξουμε ένα στεφάνι και δεύτερον τα λουλούδια μένουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο γιατί ενυδατώνονται. Παρομοίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα στεφάνια απο φελιζόλ.

Πηγή