Καταπολεμήστε την πιτυρίδα με… Δεν θα πιστεύεις!

Ξεμείνατε από αντιπιτυριδικό σαμπουάν; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να φτιάξετε λοσιόν ενάντια στην πιτυρίδα χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα και νερό!

 

pitirida1_L

 

Δείτε ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσετε στο στοματικό διάλυμα και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

 

pitirida2 (700 x 432)

Μετά το λούσιμο και όταν τα μαλλιά είναι ακόμη νωπά, αναμειγνύετε σε ένα δοχείο ψεκασμού ίση ποσότητα στοματικού διαλύματος και νερού.

Ανακινείτε καλά το δοχείο και ψεκάζετε μόνο τις ρίζες των μαλλιών. Αφήνετε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με νερό.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Δρ Macrene Alexiades, η μέντα και ο ευκάλυπτος, δύο συστατικά που υπάρχουν σε αρκετά στοματικά διαλύματα, δρουν ενάντια στους μύκητες, επομένως αποτελούν καλή λύση ενάντια στην υπερβολική ανάπτυξη των μικροοργανισμών στην επιδερμίδα του κρανίου, μια συχνή αιτία της πιτυρίδας.

Ωστόσο, η ειδικός επισημαίνει ότι η σπιτική λοσιόν με στοματικό διάλυμα μάλλον δεν παρέχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα ενάντια στην πιτυρίδα, ούτε την εξαφανίζει εντελώς, οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν συμπληρωματικά δερματολογικά ελεγμένες θεραπείες.

Πηγή: onmed.gr