Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών με αγγουράκια

 Τα υγρά φεύγουν από το αίμα και εισέρχονται στους ιστούς του σώματος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα σωλήνων εξαπλωμένο σε όλο το σώμα που απομακρύνει το υγρό αυτό (που ονομάζεται λέμφη) από τους ιστούς και το ανατοποθετεί στο κυκλοφορικό σύστημα. Η κατακράτηση των υγρών (γνωστή και ως οίδημα) προκαλείται από υγρό που δεν απομακρύνθηκε από τους ιστούς. 

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες κατακράτησης υγρών, το γενικευμένο οίδημα, όπου υπάρχει φλεγμονή σε ολόκληρο το σώμα και το τοπικό οίδημα, που επηρεάζει συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Ας μάθουμε πώς μπορούμε ναχρησιμοποιήσουμε το αγγούρι για να καταπολεμήσουμε την κατακράτηση υγρών.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αίτια για την κατακράτηση υγρών: αντίδραση του σώματος στη ζέστη, υψηλή κατανάλωση αλατιού και ορμόνες που σχετίζονται με την εμμηνορρυσία. Σας συστήνουμε να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας και κυρίως να μην κάνετε αυτοδιάγνωση. Το οίδημα μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρών παθήσεων, όπως όλων των καρδιακών, νεφρικών και ηπατικών δυσλειτουργιών.

Συμπτώματα της κατακράτησης υγρών

Τα συμπτώματα της κατακράτησης υγρών συμπεριλαμβάνουν:

  • Πρήξιμο των περιοχών που έχουν προσβληθεί
  • Συνήθως επηρεάζονται τα πόδια, οι αστράγαλοι και τα χέρια
  • Τα μέρη του σώματος που νοσούν μπορεί να πονάνε
  • Μπορεί επίσης να πονάνε οι κλειδώσεις
  • Αιφνίδια αύξηση βάρους μέσα σε λίγες μόνο μέρες ή εβδομάδες
  • Ανεξήγητες μεταβολές του βάρους
  • Όταν πιέζετε το δέρμα, ίσως αργεί μερικά δευτερόλεπτα να επανέλθει αφού το αφήσετε
  • Σε άλλες περιπτώσεις, το δέρμα μπορεί να ματώνει όταν το ακουμπάτε

Χρήσεις του αγγουριού ενάντια στην κατακράτηση υγρών

κατακράτηση υγρών με αγγουράκια 2

Χάρη στο ότι ένα αγγούρι περιέχει κατά μέσο όρο 45 θερμίδες, μαζί με τη φλούδα του, ένα ποτήρι νερό με μια φέτα αγγουριού μέσα του είναι εξαιρετικό υποκατάστατο αναψυκτικών και energy drinks. Αυτή η μέθοδος μπορεί να μειώσει την καθημερινή σας κατανάλωση θερμίδων κατά μέχρι και 150 θερμίδες.

Όταν προσθέτουμε το αγγούρι στο νερό, μερικά από τα θρεπτικά του συστατικά αναμειγνύονται μαζί του. Το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά είναι πλούσιο σε νερό και περιέχει συστατικά ιδανικά για να δώσετε τέλος στην κατακράτηση υγρών.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγγουράκι με αυτόν τον τρόπο, σαν κύριο συστατικό για να δώσετε γεύση στο νερό. 

Το νερό με αγγούρι είναι επίσης διουρητικό και χάρη σε αυτή του την ιδιότητα μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο ενάντια στην κατακράτηση υγρών, η οποία αποτελεί ένα από τα συχνότερα αίτια της αύξησης βάρους. Περιέχει βιταμίνη C, η οποία μπορεί να σας ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να προλάβει τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τα προγεννητικά προβλήματα υγείας, τα προβλήματα στα μάτια, ακόμα και τις ρυτίδες της επιδερμίδας. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ, που βοηθά το αίμα να πήξει και κρατά τα κόκκαλα υγιή, βιταμίνη Α, το κλειδί για καλή όραση, δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και υγιή ανάπτυξη των κυττάρων, κάλιο, που μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη και την υψηλή πίεση, σίδηρο, που ενισχύει τα αιμοσφαίρια με οξυγόνο, ασβέστιο, που βοηθάει την υγεία των οστών και πολλά ακόμη.

κατακράτηση υγρών με αγγουράκια 3

Βέβαια, η ποσότητα αυτών των συστατικών εξαρτάται από το πόσα κομμάτια αγγουράκι θα προσθέσετε στο νερό σας. Όσο περισσότερα χρησιμοποιήσετε τόσο περισσότερα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά θα πάρετε. Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών χρησιμοποιώντας ένα αγγούρι ανά δύο λίτρα νερό. Σας συμβουλεύουμε να πίνετε τα δύο αυτά λίτρα μέσα σε μία ημέρα.

Το νερό της βρύσης είναι εξαιρετικό μέσο αποτοξίνωσης. Το νερό με αγγούρι, ειδικότερα, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη χώνεψη και μας παρακινούν να τρώμε λιγότερο. Η καλύτερη πέψη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Πηγή