Καταπληκτικά μπισκότα με 3 υλικά.

Καταπληκτικά μπισκότα με 3 υλικά

Υπέροχα και πανεύκολα μπισκότα με 3 υλικά. Φτιάξτε διπλή δόση γιατί πιστέψτε με δεν θα μείνει ούτε δείγμα!!! Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, κανέλα, κακάο, καρύδα, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο επιθυμείτε και σας αρέσει!Δοκιμάστε διάφορες παραλλαγές. Ιδανικά για παιδικά πάρτυ που ο χρόνος είναι περιορισμένος! Το μαγικό της συνταγής είναι το ζαχαρούχο γάλα! Το λατρεύω γιατί όπου μπαίνει απογειώνει και δίνει μία εξαιρετική υφή και γεύση. Εάν έχετε βούτυρο και αλεύρι είσαστε έτοιμοι από υλικά! Ναι ακριβώς αυτή είναι η συνταγή!!!

Καταπληκτικά μπισκότα με 3 υλικά.

Καταπληκτικά μπισκότα με 3 υλικά

Υλικά (32-34 μπισκότα)

  • 1 κουτί (397 γραμμ.) συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμ.
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.
  8. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο.

*Tips: Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και προσθέστε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ.
  • σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος
  • 1 κουταλιά κακάο και m&m’s στο δεύτερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και
  • τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο

Καταπληκτικά μπισκότα με 3 υλικά.

Καταπληκτικά μπισκότα με 3 υλικά.

 

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *