Καρυδόπιτα παραδοσιακή σιροπιαστή !!!

Ζουμερή καρυδόπιτα !! Πιο εύκολη δεν γίνετε !!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 360 γρ. αλεύρι (σκληρό)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 400 γραμ.νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • μισό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας

Τι κάνουμε

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, μετά το γάλα και βγάζουμε από τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ταψάκι ,ψήνουμε 40′ στους 170οC. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την χαράσσομαι , ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό κι αφήνομαι λίγο να πιεί όλο το σιρόπι πριν σερβίρουμε !! Καλή επιτυχία !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή