Καρυδόπιτα με κρέμα το πιο απολαυστικό γλυκό !!!
Υλικά
- 6 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα καρυδιά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι
- 2 + 1/2 κούπες ζάχαρη
- 2 +1/2 κούπες νερό
- λίγο λεμόνι χυμό
Κρέμα
- 500 ml γάλα
- 2 γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Μισό garni χτυπημένο σε σαντιγί με 100ml γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ενσωματώνουμε με μια μαρίζ όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.Σιρόπι
Βράσιμο για έξι με εφτά λεπτά αφού κοχλάσει
Κρύα η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι .