Καρδιές αμυγδάλου!!!

Την συνταγή αυτή την έχω βρει εδώ και πολλά χρόνια από βιβλιαράκι του ”νέο βιτάμ”και την έχω κρατήσει γιατί είναι τέλεια μπισκοτάκια

Υλικά

  • 250 γρ  βιτάμ
  • 120 γρ άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 120 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 350 γραμ για όλες τις χρήσεις αλεύρι( εγώ βάζω φαρίνα )
  • ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
  • σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση Χτυπάμε σε μπολ το βιτάμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους ώσπου να ασπρίσει το μείγμα προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι ώσπου να έχετε μια ζύμη λεγα και ομοιογενή μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα τη τυλίγετε με μεβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 0,5 εκ εγώ δε το μετράω με το μάτι το βλέπω και τη κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και μπήγετε στη κάθε καρδούλα από μισό αμύγδαλο εγώ στη λαμαρίνα βάζω λαδόκολλα για να ξεκολάνε Ψήνετε 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς εγώ πάντα ψήνω στους 170 βαθμούς άπλα αναφέρω τι γραφεί η συνταγή Όταν κρυώσουν οι καρδούλες τις βουτάτε σε κουβερτούρα.

Anastasia Kyr

Πηγή