Καραμέλες Τζίντζερ: Συνταγή για τη Ναυτία, την Δυσπεψία, το κρυολόγημα

Η Πιπερόριζα έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ως πικάντικο αρωματικό βότανο. Μπορεί να βοηθήσει με ασθένειες που προκαλούνται από το κρυολόγημα. Είναι, επίσης, αποτελεσματική με την τροφική δηλητηρίαση, τη ναυτία, την κακή πέψη, την διάρροια, την έλλειψη όρεξης και τα κρυολογήματα. Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει η γεύση της πιπερόριζας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο. Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή την οποία μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε και να πάρετε τα οφέλη της πιπερόριζας χωρίς να δοκιμάσετε την ίδια την πιπερόριζα.
Καραμέλες Τζίντζερ
Έχει χρησιμοποιηθεί στη Νότια Ινδία. Το όνομα είναι Inji Murabba, που σημαίνει – γλυκιά μαρμελάδα, τουρσί. Η μητέρα μου συνήθιζε να κάνει καραμέλες από αυτό για εμάς και είχε πάντα στην τσάντα της. Αυτό με βοήθησε αρκετές φορές να απαλλαγώ από την ασθένεια ταξιδιού.
Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τον πονόλαιμο, τη ναυτία, το κρυολόγημα, την πέψη, τον ίλιγγο, το αναπνευστικό πρόβλημα και την πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης.
Μπορείτε να καταναλώνετε μια καραμέλα την ημέρα. ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ σαν κανονικές καραμέλες, δεν είναι καλό  να τρώτε πάρα πολλές από αυτό το είδος της καραμέλας.
Εδώ είναι μια συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη δική σας καραμέλα και να απαλλαγείτε από αυτές τις ασθένειες.

ΒΉΜΑ 1: ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΕΦΌΔΙΑ

Συστατικά που απαιτούνται:
  • 100 γρ φρέσκο νέο ​​τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Μια πρέζα κάρδαμο
  • Βούτυρο σε σπρέυ
  • Φύλλο μπισκότων
  • Μούχλα ψωμιού
  • Απόδοση: 20 τεμάχια

ΒΉΜΑ 2: ΤΡΊΨΙΜΟ ΤΖΊΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΛΟΥΠΙΟΎ

Προετοιμασία:
Ξεφλουδίστε τη φλούδα από το τζίντζερ και ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα. Μετά από αυτό θα πρέπει να ξύσετε το τζίντζερ.
Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φύλλο μπισκότων στο καλούπι και να το περάσετε με βούτυρο ή ghee.
Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κομμάτι τζίντζερ, το οποίο τρίβεται εύκολα. Αν τυχόν έχετε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι για να το τρυπήσετε και το τρίβετε εύκολα μετακινώντας το πιρούνι πάνω-κάτω με το τζίντζερ.
Προετοιμασία της καραμέλας:
Χρειάζεται να θερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη, σκόνη καρδάμου και νερό σε αυτό.

ΒΉΜΑ 3: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΡΑΜΈΛΑΣ ΤΖΊΝΤΖΕΡ

Λιώστε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει θα πρέπει να ελέγξετε το σιρόπι ζάχαρης, αν είναι έτοιμο.
Ο σωστός τρόπος για να ελέγξετε τη συνοχή του είναι να πάρετε λίγο νερό σε ένα μπολ ή πιάτο και να ρίξετε λίγο από το σιρόπι ζάχαρης σε αυτό. Δεν θα πρέπει να διαλύεται στο νερό. Εάν διαλυθεί σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη λίγα λεπτά για να φουσκώσει.
Προσθέτετε το τριμμένο τζίντζερ στο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύετε κατά διαστήματα.
Μετά από λίγα λεπτά, μπορείτε να προσθέσετε το αλεύρι και να συνεχίσετε το ανακάτεμα.

ΒΉΜΑ 4: ΡΊΞΤΕ ΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟΎΠΙ ΚΑΙ ΈΤΟΙΜΟ !!

Ρίχνετε το σιρόπι στο καλούπι, ενώ είναι ακόμα ζεστό και το αφήνετε να κρυώσει.
Μπορείτε τώρα να κόψετε καραμέλα σε τετράγωνο σχήμα 1 × 1 cm την οποία αφήνετε να σκληρύνει.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις καραμέλες σε ένα αεροστεγές δοχείο και να καταναλώνετε μία την ημέρα.
Απολαύστε !!!