Καμένος Πάτος Κατσαρόλας; Με Αυτά Τα Τips Θα Αστράψει Και Πάλι!

Έβαλες το φαγητό στην κατσαρόλα και είπες να κάνεις με την ησυχία σου τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Έλα όμως που δεν υπολόγισες σωστά το χρόνο σου και το φαγητό κάηκε! Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Μα φυσικά να πετάξεις το φαγητό και να αποκτήσεις έναν ωραιότατο καμένο πάτο κατσαρόλας.

Μη σε πιάνει όμως πανικός, καθώς υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις την κατσαρόλα με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Πάμε να δούμε πώς:

 Γέμισε τον πάτο της με αλάτι και πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό. Άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί πρόσθεσε κι άλλο νερό και βράσε για περίπου μισή ώρα. Τρίψε με μια ξύλινη κουτάλα και πες αντίο στα υπολείμματα φαγητού.

 Γέμισε τον πάτο του σκεύους με ξίδι και πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα. Ρίξε λίγο καυτό νερό και άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια τρίψε με ένα μαλακό σφουγγαράκι και απομάκρυνε τυχόν υπολείμματα.

 Γέμισε τον πάτο της κατσαρόλας με ζεστό νερό και ρίξε λίγο υγρό πιάτων. Σιγόβρασε για περίπου ένα τέταρτο με κλειστό καπάκι κι έπειτα άφησέ την να μουλιάσει για περίπου μια ώρα. Τέλος, τρίψε με μια ξύλινη κουτάλα τα σημεία που… επιμένουν να είναι βρώμικα.

 Γέμισε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό κι έπειτα πρόσθεσε 100 γρ. σκόνη πλυντηρίου. Βράσε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά κι έπειτα καθάρισε τον πάτο με μια βούρτσα.

 Στύψε 4 λεμόνια και ρίξε το χυμό τους μέσα στο σκεύος. Πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα και άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου μία ώρα. Τέλος, τρίψε με μια ξύλινη κουτάλα και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Πηγή