Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι!

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι!

Υλικά

300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σφηνάκι ούζο 1 κ. γ. σπόρους κόλιανδρο 1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά, προαιρετικά 250 γρ. κίτρινο ρύζι (νυχάκι) 2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας μαϊντανό αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5′- 10′ ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.  Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. Προσθέστε, ύστερα, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10′. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5′ ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *